Traseu de 2 zile: Lepșa – Cheile Tișiței – Cascada Putnei – Târgu Secuiesc

Dacă vrei să te bucuri de aerul munților Vrancei și de culorile toamnei, traseul ăsta e minunat de parcurs într-un weekend fără ploaie. În plus, este o alternativă faină la Valea Prahovei sau Moieciu-Bran. Găsești itinerariul nostru mai jos.

Ziua 1: Lepșa – Cheile Tișiței

Din București până în satul vrâncean Lepșa faci vreo 4 ore pe drumul E85 via Urziceni – Buzău – Rm. Sărat – Focșani.

Toamna în Vrancea înseamnă peisaje de sezon, dar și struguri sau vin. Vei găsi destule locuri, fără să te abați de la drum, de unde să cumperi. Pentru alte cumpărături ne-am oprit la Kaufland în Focșani, la centrul comercial de pe Bulevardul Brăilei.

În Lepșa sunt foarte puține restaurante și alea care sunt aparțin de unitățile de cazare, iar ca magazine găsești vreo 2 opțiuni, dar nu știm cât de OK sunt aprovizionate. Poți alege totuși să cumperi câteva produse locale, precum cașcaval sau diverse siropuri.

În jurul orei 14 am pornit într-o mini drumeție de 3 ore (dus-întors) prin Cheile Tișiței (citește aici despre asta). Poți lăsa mașina imediat după pod (dacă găsești vreun loc) sau mai poți merge în dreapta, spre rezervația Cheile Tișiței, însă drumul nu este asfaltat. La intrare în rezervație vei găsi unde să parchezi.

Tarif Cheile Tișiței: 3 Lei
Unde să te cazezi în Lepșa: Casa Albert, restaurant propriu

 

toamna-lepsa
Drumul spre Lepșa
toamna-cheile-tisitei
Prin Cheile Tișiței

Ziua 2: Cascada Putnei – Târgu Secuiesc

Pe la ora 12:30 am ajuns la Cascada Putnei, dar înainte de asta am mai zăbovit un pic pe la Cabana Pușa. Văzusem acest loc încă din prima zi, dar îl găsisem închis după ce ne-am întors din Cheile Tișiței. Este o doamnă cumsecade care o să te primească cu drag. Aici poți cumpăra obiecte de artizanat/antichități și te poți bucura de susurul râului Putna. Cabana este fix lângă pod, la intrare în Rezervația Cheile Tișiței.

Revenim. La cascada Putnei vei găsi parcare, însă drumul de acces este neasfaltat și cu destule gropi. După vizitarea cascadei, am pornit spre Târgu Secuiesc via Lepșa – Greșu – Ojdula – Tinoasa. Drumul național 2D, care traversează Munții Vrancei prin Valea Putnei, este bun și superb de parcurs toamna. După ce am mâncat în Târgu Secuiesc, timp de vreo oră ne-am plimbat un pic prin liniștea apăsătoare și arhitectura veche a orașului.

Între Târgu Secuiesc și Brașov poți opri pentru cumpărături de toamnă și nu numai: cartofi, varză, ceapă roșie, pâine secuiască cu cartofi/ceapă, kurtos etc.

Pentru a evita clasica aglomerație de pe DN1, am mers pe varianta DN1A Săcele – Cheia via Prejmer. Deși este un drum mai anevoios la condus, peisajul este fainoșag. 😊

Tarif Cascada Putnei: 2 Lei
Unde să mânânci în Târgu Secuiesc: Székely Vendéglő

Citește și:  Székely Vendéglő, restaurantul unde am mâncat delicios în Târgu Secuiesc
cascada-putna-vrancea
Cascada Putnei
toamna-vrancea
DN2D spre Târgu Secuiesc

Concluzii și Recomandări

Lepșa este o destinație perfectă pentru 2 zile (un weekend), iar toamna are un farmec aparte aici, zicem noi. Ai parte de ceva mai multă liniște, iar peisajul munților Vrancei merită din plin! Chiar dacă nu este așa de promovată, sunt totuși destui turiști care frecventează aceste locuri – am văzut în special gălățeni și brăileni. Noi am găsit cu greu cazare, căutând cam cu o săptămâna înainte plecării.

Lucruri bine de știut:

  • lipsa restaurantelor individuale. Cred că am văzut o bodegă-bar în care poți mânca un mic și bea o bere. În rest, trebuie să optezi pentru o pensiune cu facilități de grătar/bucătărie sau una cu restaurant inclus, cum a fost Casa Albert. Cumpărăturile, chiar dacă sunt parcă vreo 2 magazine în Lepșa, cel mai bine ar fi să le faci în cel mai apropiat oraș, cum ar fi Focșani.
  • semnalul la telefon lipsește în cea mai mare parte a zonei (testat Vodafone).
  • nu recomandăm să o iei pe drum, pe lângă parapeți, pentru a ajunge la Cheile Tișiței/Cascada Putnei. Ni se pare periculos. Găsești locuri pentru a parca mașina la fiecare dintre cele două atracții din Parcul Natural Putna-Vrancea.

Abonează-te la Newsletter

Prin abonare îți exprimi acordul pentru utilizarea datelor personale. Vom utiliza aceste date pentru a îți transmite articole și știri faine.

Lasă un comentariu mai jos:

3 thoughts on “Traseu de 2 zile: Lepșa – Cheile Tișiței – Cascada Putnei – Târgu Secuiesc”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.