Drumeție de toamnă prin Cheile Tișiței

Ne-a cuprins melancolia culorilor de toamnă, așa că am căutat să facem o drumeție în natură care să surprindă întocmai acest sentiment frumos.

Am ales Cheile Tișiței, o rezervație naturală situată în Munții Vrancei. Drumeția este una ușoară, cu mici porțiuni mai greuțe, și la noi a durat vreo 3 ore dus-întors. Am pornit pe jos, în jurul orei 14, chiar de la indicatorul spre rezervația Cheile Tișiței (acces DN2D via satul Lepșa), după podul peste râul Putna, însă să știi că poți merge cu mașina până la intrare.

Durata drumeției este discutabilă pentru că depinde foarte mult de cât timp ai la dispoziție și de cât de repede parcurgi traseul până la Tunelul Mare – unde majoritatea fac cale întoarsă.

felix-cheile-tisitei

intrare-in-cheile-tisitei

rezervatia-naturala-tisita

raul-tisita-vrancea

frunze-de-toamna-cheile-tisitei

frunza-de-toamna-tisita-vrancea

dordetur-cheile-tisitei

cheile-tisitei-muntii-vrancei

poteca-cheile-tisitei-vrancea

toamna-cheile-tisitei-vrancea

drumetie-tisita
O porțiune mai greuță care necesită ceva mai multă atenție.

versanti-cheile-tisitei

scara-lemn-cheile-tisitei

Noi am mers până la micuța escaladă pe stânci, care se face pe o scară din lemn. Am fi vrut până la Tunelul Mare, dar timpul ne cam presa, așa că am decis să ne întoarcem. De la Tunelul Mare nivelul de dificultate crește, iar drumeția poate continua spre Șaua Geamăna – Vârful Cristianul.

A fost o drumeție ușoară prin pădure, făcându-ne loc prin pădurea și versanții munților Vrancea. De fapt, râul Tișița ne-a deschis calea printr-o vale în stil canion. Ca idee, pe aici se exploata cândva lemn. Nu recomandăm să faci acest traseu pe vreme rea sau ploioasă (există risc de avalanșă, alunecări de teren, căderi de pietre).

Cu o zi înainte a plouat în Lepșa și, chiar dacă am prins o zi frumoasă de toamnă, perfectă de drumeție, pe alocuri erau porțiuni alunecoase. Așadar, să ai încălțăminte corespunzătoare (noi preferăm întotdeauna bocancii de drumeție care protejează și gleznele), apă, pelerină de ploaie (în caz că vine ceva pe neașteptate) și să te bucuri de peisaje! Semnalul la telefon lipsește. 😊

Taxa de intrare este de 3 Lei.


 

Abonează-te la Newsletter

Prin abonare îți exprimi acordul pentru utilizarea datelor personale. Vom utiliza aceste date pentru a îți transmite articole și știri faine.

Lasă un comentariu mai jos:

1 thought on “Drumeție de toamnă prin Cheile Tișiței”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.