6 locuri din Brașov în care să te bucuri de toamnă! 🧡

Brașovul e un oraș fain de revăzut în orice anotimp. În ultimii ani am ajuns la Brașov destul de des, cu toate că DN1, în orice weekend, este al naibii de stresant. Cu toate astea, toamna în Brașov este o idee bună. Am pus mai jos 6 locuri pe care le-am experimentat, locuri în care să te bucuri de toamnă și nu numai:

Drumeție pe Tâmpa

Pe Tâmpa poți urca și coborî cu telecabina, însă noi îți propunem să faci drumeția pe jos cap-coadă. Pentru aer curat, mișcare și puncte de belvedere. Noi am urcat pe Treptele lui Gabony (triunghi galben) și am coborât pe Serpentine (triunghi roșu). Am povestit aici.

toamna-tampa

traseu-serpentine-tampa

Aleea de sub Tâmpa

Dacă nu ai chef să urci pe Tâmpa, te poți plimba pe Aleea de sub Tâmpa. Zona de promenadă a trecut prin diverse etape de cosmetizare pentru a deveni 100% pietonală. Salutăm prezența aici a terenurilor de sport și, mai ales, a covorului de frunze de toamnă! 🙂

aleea-de-sub-tampa-toamna

aleea-de-sub-tampa-frunze-toamna

Promenada Warthe

Ai văzut Brașovul de pe Tâmpa? Atunci trebuie să vezi și Tâmpa din Brașov! Promenada Warthe este alegerea sigură prin care să surprinzi mult mai mult decât muntele Tâmpa – pentru că asta o poți face foarte simplu din Piața Sfatului, nu?

brasov-promenada-warthe

toamna-in-brasov

brasov-ploaie-de-toamna

Strada După Ziduri

Locul în care scapi de zgomotele pestrițe ale Brașovului. Locul în care te retragi pentru liniște, meditație sau poate creație. În plus, parcă te transpune în vremurile de altădată ale urbei. Strada După Ziduri este acompaniată de apa canalului Graft (râul Schei) și îți amintește de rolul său defensiv pe care l-a avut în trecut.

dupa-ziduri-brasov

graft-brasov-dupa-ziduri

strada-dupa-ziduri-din-brasov

Poarta Ecaterina

Toamna se vede frumos și din parcuri. Nouă ne-a plăcut cel mai mult Parcul Gheorghe Dima și împrejurimile sale. Mai precis, Poarta Ecaterina care e desprinsă parcă din poveștile bavareze cu castele! Mai la o vorbă, mai la niște langoși, mai în așteptarea căderii frunzelor.

poarta-ecaterina-brasov

Cetățuia Brașovului

Este o idee bună să urci Dealul Cetății pentru a surprinde culorile toamnei. Bine, asta dacă nu prinzi foarte multă ceață. Noi am avut “norocul” ăsta, așadar ochii noștri, dar și ai aparatului de fotografiat, nu au surprins prea multe…

toamna-cetate-brasov

cetate-brasov-1580

Acum e rândul tău. 😊

Care este locul tău preferat din Brașov în care te bucuri de toamnă?


 

Abonează-te la Newsletter

Prin abonare îți exprimi acordul pentru utilizarea datelor personale. Vom utiliza aceste date pentru a îți transmite articole și știri faine.

Lasă un comentariu mai jos:

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.