Unde să mănânci în Bran? Asta da provocare!

Vara asta am tranzitat un Bran atât de aglomerat, încât am rămas șocați (și nu era vreo sărbătoare sau cine știe ce eveniment local!). O mare de oameni se plimbau încolo și-încoace, unii cu un obiectiv foarte precis (evident, castelul Bran), alții căscând ochii după… nimic (de-a dreptul enervați în acest context) și mulți căutând, bineînțeles, un restaurant unde să mânânce ceva (situație cu care ne-am confruntat și noi).

Buun! Cu parcarea am rezolvat-o rapid și chiar foarte decent. Surprinzător de decent în toată agitația stațiunii Bran. Am găsit locuri în parcarea situată spre ieșirea din Bran, pe partea dreapta, amenajată și foarte spațioasă. Nu ai cum să o ratezi datorită indicatorului sau mașinilor care intră/ies.

Și am început să căutăm un restaurant cu locuri libere. Aveam nevoie nu de 2, ci de 8 locuri! Era în jurul orei 14. După ce ne-am învârtit vreo 15 minute, uitându-ne în zadar după locuri libere pe la terase și restaurante, am fost gata să dăm verdictul Misiune Imposibilă în Bran, mâncăm în altă parte!

Daaar la ultima încercare am avut noroc! Am găsit locuri libere la Casa din Bran (complex turistic, mai multe detalii pe site). O parte dintre locuri erau la soare, dar nici că am mai plecat de aici. Și bine am făcut, în cele din urmă reușind să unim niște mese la umbră! 😊

Atmosfera: Faină. Un restaurant mai retras față de aglomerația și gălăgia bulevardului principal. Ospătarii sunt foarte simpatic costumați. Restaurantul deține și locuri la interior, dar fiind vară și aer de munte… evident, lumea cam vrea pe terasa exterioară, de capacitate medie.

Ospitalitate: Bună. Am așteptat ceva timp (nici nu ne așteptam la servire foarte rapidă, terasa era plină), însă personalul a fost drăguț și inspirat să ne aducă chiar și o gustare înainte, din partea casei. Ne-au adus aminte de tratamentul pe care l-am primit de atâtea ori în Grecia.

Ce am servit: ciorbă de fasole cu afumătură (foarte bună), ciorbă de cartofi cu afumătură (foarte bună), ciorbă de burtă (nu am gustat, dar nu au fost reclamații), șnitel și ceafă de porc (ok), pui cu sos de hribi, smântână și mămăliguță (foarte bun, de încercat!), plăcintă cu brânză cu stafide și sos de zmeură (delicioasă), bulz ciobănesc (bun, sățios), plăcintă cu mere (nu mai aveau înghețată de vanilie, cum era indicat în meniu, iar cu ciocolată nu prea a fost o combinație ok).

Meniul complet (inclusiv prețuri) poate fi vizualizat aici.

 

Poftă bună în Bran! 😊


 

Lasă un comentariu mai jos:

2 thoughts on “Unde să mănânci în Bran? Asta da provocare!”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.