Ne plac experimentele atunci când vine vorba de excursii prin România cu mașina personală.
De fiecare dată când vrem să mergem la munte, ne gândim la scenariul horror de pe DN1… Așadar, deși alegem alternative ceva mai lungi, drumuri mai puțin bune în anumite zone, preferăm să ne bucurăm de mișcare și de alte peisaje. De aici a pornit și ideea excursiei de 3 zile pe traseul Câmpulung Muscel – Moieciu – Cheile Grădiștei. Punct de start și sosire: București.
Ziua 1: Curtea de Argeș – Vidraru (old school)
Ne-am propus să fim old school și să facem prima oprire la Mănăstirea Curtea de Argeș. Nu o mai văzusem de mult timp și rămânem la părerea că are una dintre cele mai faine arhitecturi exterioare. Am luat-o pe drumul județean 73C via Domnești. Nu se prezintă prea bine, dar merge.
De la Curtea de Argeș am luat-o tot înainte spre Barajul Vidraru. Ne-am întors apoi tot pe DJ73C spre Câmpulung, am continuat pe culoarul Rucăr-Bran (DN73), unde am oprit pentru peisajele naturale minunate și niște cașcaval, până la Moieciu (de Sus) – pensiunea Ittaca.
Ziua 2: Chișătoare – Cheile Grădiștei – Bran
Dimineața am făcut o plimbare La Chișătoare, o micuță cascadă din zonă, apoi am luat mașina spre Complexul Turistic Sportiv Cheile Grădiștei-Fundata, situat la 1300 m altitudine. Aer curat, peisajul e frumos, iar baza sportivă de biathlon și schi fond, recunoscută internațional, este o investiție de apreciat în zonă.
Pentru a mânca și cumpăra câte ceva am decis să mergem la Bran. Nu e cea mai bună soluție, dar e în apropiere. Branul este sufocant de aglomerat, iar la Castel era coadă. Până la urmă am reușit să găsim locuri la restaurantul Casa Bran (aici am povestit experiența).
După ce ne-am întors de la Bran, am făcut o mică drumeție pe cărările din spatele pensiunii Ittaca.
Ziua 3: Un pic de istorie la Mateiaș
Tot pe ruta Câmpulung am luat-o înapoi spre casă, cu oprire la Mausoleul de la Mateiaș. Ne-am gândit apoi să o luăm prin Târgoviște, însă până la urmă am renunțat. Am ieșit pe A1 spre București.
Este o idee de excursie, de minim 3 zile, cu destule obiective și peisaje pe traseu, pe care o poți face și tu dacă vrei să ajungi pe la munte fără a lua-o pe DN1. Deși este evident mai ocolitoare, ruta este mai puțin aglomerată și chiar te bucuri de mișcare. Cam până la Bran așa… 🙂
Lasă un comentariu mai jos: