Unde mâncăm bine în Brașov?

Ne-am gândit să îți spunem unde să tragi pe dreapta în situații apocaliptice, precum foame și sete!

Iată două restaurante cu mâncare bună pe care le-am experimentat în Brașov:

Restaurant La Ceaun

Restaurantul La Ceaun îl găsești, numa’ bine, în Piața Sfatului din Brașov. A, mai e un La Ceaun pe strada Michael Weiss.

Atmosfera: faină, cu iz rustic-modern. Locurile se ocupă destul de repede în orele de vârf/vacanțe/weekend, fiind un restaurant apreciat și de alți înfometați.

Ospitalitate: foarte bună, nu avem nimic de obiectat. Personalul este amabil și foarte prietenos.

Ce am servit: păi, gulaș (printre cele mai bune gulașuri mâncate – recomandăm să încerci), bulz ardelenesc cu afumătură (gustos, a se mânca în tihnă), plăcintă cu brânză de burduf și roșii (interesant de încercat), papanași (nici nu ne așteptăm la alt gust decât bun). Recomandăm preparatele la ceaun și atenție la răcoritoare pentru că nu au Cola, Fanta, Sprite. Poți încerca o oranjadă, un suc de mere, o chisăliță. 😊

Restaurant Sergiana

Restaurantul Sergiana este specializat pe bucătărie ardelenească, fiind localizat aproape de Piața Sfatului. Mai exact, e vizavi de Universitatea Transilvania sau lângă Hotel Aro Palace. Mai precis pe strada Mureșenilor, fix pe colț.

Atmosfera: foarte faină, rustic cu multă cărămidă. Este undeva la subsol, de zici că ești într-o cramă. Locurile par destule, dar ai grijă să nu nimerești într-o zi cu multe evenimente.

Ospitalitate: foarte bună, nu avem nimic de obiectat. Personal amabil, îmbrăcat în straie populare românești (ii).

Ce am servit: o corespunzătoare “cumetrie la tigaie” (cârnăciori de casă, varză călită și mămăligă), șnițel de pui săsesc cu cartofi prăjiți, tocăniță ardelenească (foarte gustoasă, de încercat). Din partea casei am fost serviți cu jumări și ceapă.

 

Poftă bună în Brașov! 🙂


Lasă un comentariu mai jos:

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.