Unde mâncăm bine în Brașov?

Ne-am gândit să îți spunem unde să tragi pe dreapta în situații apocaliptice, precum foame și sete!

Iată trei restaurante cu mâncare bună pe care le-am experimentat în Brașov:

Restaurant La Ceaun

Restaurantul La Ceaun îl găsești, numa’ bine, în Piața Sfatului din Brașov. A, mai e un La Ceaun pe strada Michael Weiss.

Atmosfera: faină, cu iz rustic-modern. Locurile se ocupă destul de repede în orele de vârf/vacanțe/weekend, fiind un restaurant apreciat și de alți înfometați.

Ospitalitate: foarte bună, nu avem nimic de obiectat. Personalul este amabil și foarte prietenos.

Ce am servit: păi, gulaș (printre cele mai bune gulașuri mâncate – recomandăm să încerci), bulz ardelenesc cu afumătură (gustos, a se mânca în tihnă), plăcintă cu brânză de burduf și roșii (interesant de încercat), papanași (nici nu ne așteptăm la alt gust decât bun). Recomandăm preparatele la ceaun și atenție la răcoritoare pentru că nu au Cola, Fanta, Sprite. Poți încerca o oranjadă, un suc de mere, o chisăliță. 😊

Restaurant Sergiana

Restaurantul Sergiana este specializat pe bucătărie ardelenească, fiind localizat aproape de Piața Sfatului. Mai exact, e vizavi de Universitatea Transilvania sau lângă Hotel Aro Palace. Mai precis pe strada Mureșenilor, fix pe colț.

Atmosfera: foarte faină, rustic cu multă cărămidă. Este undeva la subsol, de zici că ești într-o cramă. Locurile par destule, dar ai grijă să nu nimerești într-o zi cu multe evenimente.

Ospitalitate: foarte bună, nu avem nimic de obiectat. Personal amabil, îmbrăcat în straie populare românești (ii).

Ce am servit: o corespunzătoare “cumetrie la tigaie” (cârnăciori de casă, varză călită și mămăligă), șnițel de pui săsesc cu cartofi prăjiți, tocăniță ardelenească (foarte gustoasă, de încercat). Din partea casei am fost serviți cu jumări și ceapă.

Pizzeria della Nonna

Este un restaurant cu specific italian, localizat pe strada Doctor Ion Cantacuzino via bulevardul Iuliu Maniu. Din Piața Sfatului faci cam 20 de minute pe jos. Ei se laudă cu cea mai gustoasă/iubită/apreciată pizza din Brașov. 😊

Atmosfera: plăcută; deși pare un restaurant micuț la prima vedere, la o răspântie de străduțe, au locuri la interior, cât și la exterior. Recomandăm să-ți faci rezervare și să respecți ora de sosire, altfel poți pierde masa.

Ospitalitate: personal amabil și deschis să îți ofere alternative.

Ce am servit: am luat la pachet o pizza siciliană și o pizza volare. Se prepară la cuptor cu lemne și am așteptat vreo 10 minute. Au fost bune, însă aluatul de pe margini era un pic cam ars.

pizza-della-nonna-brasov

pizza-brasov

Restaurant Da Vinci

Restaurantul Da Vinci este situat pe strada Apollonia Hirscher, foarte aproape de Piața Sfatului. Poate fi o opțiune bună de servit masa în Brașov.

Atmosfera: ușor classy, ce aduce aminte de Italia. Ar fi destule locuri la interior, dar și la exterior. Au și o cramă, undeva la subsol, cu o selecție interesantă de vinuri.

Ospitalitate: bună. Personalul este OK, însă se poate un pic mai multă atenție la detalii: primire clienți, curățat masa etc. Nu aveau scaun de masă pentru copil.

Ce am servit: burger Da Vinci. Destul de gustos, dar parcă i-ar trebui mai mulți castraveți murați. Salata iceberg cu care vine este foarte puțină. Să încerci și o limonadă, ni s-a părut interesantă. În orice caz, ai destule opțiuni de mâncare la prețuri acceptabile.

Alternative de mâncare to go în Brașov:

  • Porto Gallo – pui portughez cu sos piri piri, dar și alte preparate fast-food. Au o rulotă amplasată în Complexul Comercial Coresi.
  • Filipici – covrigi brașoveni, langoși și alte produse de patiserie. Locația este pe strada George Barițiu, un pic mai sus de Biserica Neagră.
  • Sami – toate produsele de patiserie ni se par delicioase! Ștrudelul cu vanilie și vișine ne-a cucerit. Patiseria este pe Strada Mureșenilor, aproape de Piața Sfatului.

 

Poftă bună în Brașov! 🙂


Lasă un comentariu mai jos:

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.