În natură, lângă București: o zi la Edenland Park

În prima noastră ieșire la Edenland Park am lăsat aventura deoparte, deși cam asta e esența locului, și am preferat să mergem într-o mică acțiune de recunoaștere. 😊

Cum ajungi la Edenland Park?

Cel mai bine cu mașina. Waze ne-a băgat la dus pe ruta Otopeni-Săftica-Dumbrăveni, iar la întors direct prin Balotești. Noi am făcut vreo 40 de minute din sectorul 5. În ultimii kilometri de parcurs drumul nu e prea bun. Locurile de parcare sunt gratuite, dar să nu te aștepți la cine știe ce amenajare. Ca idee, spală mașina după vizita de la Edenland Park, nu înainte.

Activități, prețuri, impresii

Fiind o zi însorită de duminică, am găsit o coadă măricică la intrare. Da, intrarea se plătește și costă 15 Lei pentru adulți/valabil până la apusul soarelui. Apoi ține de tine ce vrei să faci, cum vrei să cheltui banii 😊. Din regulamentul parcului reiese clar că nu ai voie să vii cu mâncare de acasă. La intrare se verifică rucsacul.

Edenland Park este amenajat într-un areal împădurit foarte mare, cu copaci înalți și deși, unde găsești umbră și un aer mai respirabil. Asta ne-a plăcut. Din păcate, în weekend e mult prea aglomerat și, bineînțeles, nu se păstrează nicio distanță socială. Problema aglomerației te afectează și la zona de mâncare, dar și la multe dintre activități – mai ales la traseele prin copaci.

Așa cum am zis, la activități doar ne-am uitat acum, apropo prețurile sunt rezonabile (gen 60 Lei/3 ore prin copaci/adulți), însă am experimentat zona de mâncare. Am ales burgării de la Bibo. Sunt buni, însă cartofii nu ne-au dat deloc pe spate (cel mai ieftin burger este 27 Lei, cartofii simpli 8 Lei, un suc 5 Lei). Locuri pentru servit masa sunt destule, ca de altfel și opțiunile de mâncare fast-food: burgeri, pizza, aripioare, paste etc. Și la ceva dulce sunt opțiuni: înghețată (8 Lei/cupa), clătite sau plăcinte boierești. Ultimele, deși bune la gust, ni se par că au prețuri exagerate (10 Lei gălușca cu prune, pe la 30 Lei o bucată de plăcintă, 25 Lei două bucățele de cremșnit).

Ne-a plăcut mult zona dedicată Zoo (a fost interesant pentru noi, ne gândim că pentru cei mici e chiar o experiență faină), ideea că poți organiza petreceri/team-buildinguri și spațiile de cazare tip căsuțe în copac. Referitor la aceste căsuțe, prețurile sunt cam mari (de la 350 lei/noapte), dar am înțeles că ar fi o experiență interesantă. Credem că ar fi de evitat cazările în weekend. Legat de oameni care să stea pe pătură/iarbă noi nu am văzut, deci posibil să nu fie permis în regulamentul parcului.

Merită sau nu?

Edenland Park este o idee bună pentru o ieșire de o zi lângă București. Natură, copacii sunt minunați, activitățile sunt diverse, iar prețurile în general sunt rezonabile, cu unele excepții. Bine, la o familie cu copii, e posibil să se cunoască destul de bine consumația la finalul zilei. Aglomerația este o problemă, însă devine deja un clișeu să vorbim despre asta, mai ales în weekend 😊. Data viitoare am zis că facem și câteva activități. Alte informații găsești pe site.

Ai fost? Să ne spui cum ți s-a părut!


 

Lasă un comentariu mai jos:

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.