Aventuri pe Marea Ionică. Turul insulei Lefkada

Îți povesteam aici cam cât de faină a fost experiența noastră în stațiunea Nidri din Lefkada. Una dintre activitățile principale pe care le poți face aici este o croazieră pe Marea Ionică, adică un tur al insulei Lefkada. Dacă merită, cât costă, cât durează… detaliem în rândurile de mai jos.

Cât costă și cum achiziționezi biletul de croazieră?

Sunt două modalități principale prin care poți să achiziționezi biletul de croazieră: fie prin agenția de turism cu care ai plecat (respectiv reprezentantul/ghidul local aflat în stațiune), fie direct de la punctele de vânzare din portul stațiunii Nidri. Noi am optat pentru oferta de croazieră Nidri Star, biletul l-am achiziționat prin ghidul local al agenției Hello Holidays și a costat 25 de Euro de persoană, cu niște souvlaki inclus.

Când, de unde pleci, cât durează?

Plecarea ține de tine sau de numărul de locuri disponibile pentru ziua respectivă. Dacă nu ne înșelăm, Nidri Star organizează aproape zilnic acest tur de insulă, cu excepția evenimentelor speciale sau neprevăzute (cum ar fi furtuni pe mare). Așadar, ca sfat, dacă vrei o plimbare cu vasul de croazieră pe Marea Ionică, nu aștepta prea mult. Cumpără biletele din timp, poate din prima sau a doua zi când sosești în stațiune/pe insulă. Plecarea se face din portul Nidri. Durata? Vreo 8 ore, dus-întors, plecare în jurul orei 10, întoarcere în jurul orei 18.

Ce vezi și ce poți face în timpul turului?

Capul Doukato. Cel mai sudic punct al insulei grecești Lefkada.

Plaja Porto Katsiki. Cu acostare de vreo 40-50 minute și timp de bălăceală/admirat superba plajă de aici! Am profitat că nu era foarte aglomerat, iar căpitanul a acostat direct pe plajă. În full-sezon există șansa să acosteze mai în larg…

plaja-porto-katsiki-lefkada

dordetur-porto-katsiki

dordetur-porto-katsiki

plaja-porto-katsiki-lefkada

plaja-porto-katsiki-grecia

Plaja Egremni. Fără acostare, din păcate era imediat după cutremur, doar vedere din larg. Era ceva să acosteze măcar în larg un pic.

plaja-egremni-lefkada

Satul-port Fiscardo, insula Kefalonia. Acostare cam 1 oră; asta înseamnă timp pentru o mică plimbare prin pitoreasca așezare, câteva fotografii și un delicios Banoffee la cofetăria Melina.

port-fiskardo-lefkada

Peștera Papanikolis (Meganisi). O foarte mică incursiune în interiorul ei, cu tot cu vas. Mă rog, prora vasului! 😊

Ithaca. Doar scurtă oprire, fără acostare, pentru 2-3 fotografii și să zici că pe aici a fost Ulise…Am fi preferat aici o acostare, decât mai jos…

Scorpio, Sparti, Scorpidi – micile insule private ale lui Onassis, acum în patrimoniul unui magnat rus. Acostare scurtă de vreo 20 de minute pe un petic de plajă. Este cam inutilă oprirea.

Ce să ai la tine/bine de știut

Ia în calcul că vei fi câteva ore bune pe valurile mării Ionice. Ai nevoie de un rucsac cu cele necesare: de baie, de soare, apă, pastile de “rău de mare”, ceva de ronțăit și ce mai consideri util.

Atenție: la ceas și timpul alocat, la ce se comunică de către echipaj, la fluierul de îmbarcare.

Impresiile noastre

Avantaje:

  • O opțiune foarte ok/accesibilă pentru a admira relieful, peisajele, plajele insulei Lefkada și albastrul-turcoaz al Mării Ionice; sigur, mai poți și pe cale rutieră, dar parcă este altă mâncare de pește. Pe mare este cu totul altă experiență!
  • Cu toate că tipul ăsta de vas este aglomerat, are stabilitate și nu îți creează (poate) disconfortul unei bărci mai mici și, evident, cu tarife mult mai mari.

Dezavantaje:

  • Ești limitat de programul și timpii stabiliți de organizatori; nu e loc de tocmeală, nu ai ce să comentezi… decât în sinea ta! Sunt situații în care se poate mai bine, sunt și situații în care sunt forțați de diverși factori.
  • Ai 99% șanse să nimerești într-o zi de croazieră plină ochi și la un moment dat te vei enerva sau vei deveni iritat de aglomerația de pe vas. Am trecut prin asta. Keep calm and enjoy the moment!

 

Lasă un comentariu mai jos:

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.