Cazare în Sighișoara: Hotel Extravagance

Hotel Extravagance din Sighișoara

Clasificare hotel: 3 stele

Câte nopți am stat: 3

Când ne-am cazat: aprilie 2017

Tip cameră: dublă deluxe

Localizare: Sighișoara, strada Ilarie Chendi

Aspecte generale

Unitate de cazare nouă, deschisă în 2016, cu o excelentă amplasare în Orașul de Jos – 5 minute pe jos până la parcul Hermann Oberth și 10 minute pe jos până în cetatea Sighișoarei. Ne-a plăcut ideea de interior modern, în corelație cu exteriorul specific local. Nu aparține de vreun lanț hotelier, ci pare mai degrabă o afacere în familie.

Menționăm că hotelul deține și un restaurant cu meniu a la carte. Deși nu l-am testat, prețurile și varietatea mâncărurilor din meniul care există în fiecare cameră ni s-au părut ok. Terasa am vizitat-o și poate fi un loc drăguț, de servești o cafea/un suc/o bere, cu precizare că este lipsită de vreo priveliște deosebită.

 

hotel-extravagance-sighisoara-romania

Ce ne-a plăcut

 • gazde primitoare, receptive și dispuse să te ajute
 • cameră nu neapărat mare, dar cu un aer fain si intim, curată și în culori bine alese
 • pat mare cu saltea confortabilă, cu așternuturi de calitate (curate, plăcute la atingere)
 • mobilier de calitate, atât în cameră, cât și în baia privată cu duș – foarte încăpătoare
 • temperatura optimă în cameră – posibilitate reglare, după preferințe (aer condiționat, calorifer)
 • fereastră în tavan, pentru aerisire și lumină – simpatică, din păcate prea mică pentru un view interesant
 • internet Wi-Fi gratuit care funcționează bine
 • facilități hotel/cameră incluse în tarif: parcare privată, articole toaletă și uscător de păr în baie, acces minibar, aer condiționat

Ce nu ne-a plăcut

 • fereastra interioară (dintre cameră și hol) nu asigură intimitate deplină, chiar dacă există o draperie  (recunoaștem că ne-a surprins un pic amplasarea ferestrei, dar probabil era singurul mod mai viabil de aerisire al camerei)
 • chiar dacă există televizor LCD în cameră, noi l-am considerat mult prea mic pentru designul camerei și restul investițiilor; a nu se înțelege că trebuia plasmă 😊
 • toate zgomotele de pe hol le cam auzi bine, mai ales dacă ai geamul interior rabatat – ceea ce nu prea îți oferă siguranță și intimitate
 • la duș nu prea ai lumină de la sursa de iluminare din baie, unde nu există nici fereastră
 • lipsa unor accesorii la baie (pentru periuța de dinți sau săpun). S-ar putea ca acest aspect să fie rezolvat la momentul vizitei tale aici (gazdele au fost foarte receptive când le-am menționat aceste aspecte)!

Realitate vs. fotografii hotel Extravagance

Îți prezentăm fotografiile realizate de noi în cadrul hotelului Extravagance din Sighișoara. Pentru a face o comparație, găsești galeria lor oficială aici. Noi spunem că fotografiile sunt în concordanță cu realitatea.

camera-dubla-hotel-extravagance-sighisoara

camera-dubla-hotel-extravagance-sighisoara

camera-dubla-hotel-extravagance-sighisoara

perna-hotel-extravagance-sighisoara

mocheta-hotel-extravagance-sighisoara

camera-extravagance-sighisoara

baie-hotel-extravagance-sighisoara

 Activități și împrejurimi

Imediat cum ieși din hotel, în partea stângă, după o scurtă plimbare ajungi în zona parcului Hermann Oberth – unde ai opțiuni diverse de servit masa: Perla, Concordia etc. Poți să citești impresiile noastre despre ele aici. Tot din acest punct se întrezărește Turnul cu Ceas al cetății Sighișoara și poți porni într-un itinerariu de explorare a cetății medievale. În apropierea hotelului găsești și magazine pentru „aprovizionare”.

Verdictul nostru

Hotel Extravagance din Sighișoara s-a dovedit o alegere inspirată de cazare. Noi ne-am simțit bine aici, având acel sentiment de reîntoarcere cu drag în camera de hotel. În plus, ne-am odihnit foarte bine. Ceea ce e mare lucru! 😊


 

Lasă un comentariu mai jos:

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.