Recenzie cazare (1): Hotel Extravagance din Sighișoara

Clasificare hotel: 3 stele

Câte nopți am stat: 3

Când ne-am cazat: aprilie 2017

Tip cameră: dublă deluxe

Localizare: Sighișoara, strada Ilarie Chendi

Aspecte generale

Unitate de cazare nouă, deschisă în 2016, cu o excelentă amplasare în Orașul de Jos – 5 minute pe jos până la parcul Hermann Oberth și 10 minute pe jos până în cetatea Sighișoarei. Ne-a plăcut ideea de interior modern, în corelație cu exteriorul specific local. Nu aparține de vreun lanț hotelier, ci pare mai degrabă o afacere în familie.

Menționăm că hotelul deține și un restaurant cu meniu a la carte. Deși nu l-am testat, prețurile și varietatea mâncărurilor din meniul care există în fiecare cameră ni s-au părut ok. Terasa am vizitat-o și poate fi un loc drăguț, de servești o cafea/un suc/o bere, cu precizare că este lipsită de vreo priveliște deosebită.

 

hotel-extravagance-sighisoara-romania

Puncte tari (+)

+ gazde primitoare, receptive și dispuse să te ajute

+ cameră nu neapărat mare, dar cu un aer fain si intim, curată și în culori bine alese

+ pat mare cu saltea confortabilă, cu așternuturi de calitate (curate, plăcute la atingere)

+ mobilier de calitate, atât în cameră, cât și în baia privată cu duș – foarte încăpătoare

+ temperatura optimă în cameră – posibilitate reglare, după preferințe (aer condiționat, calorifer)

+ fereastră în tavan, pentru aerisire și lumină – simpatică, din păcate prea mică pentru un view interesant

+ internet Wi-Fi gratuit care funcționează bine

+ facilități hotel/cameră incluse în tarif: parcare privată, articole toaletă și uscător de păr în baie, acces minibar, aer condiționat

 

Puncte slabe (-)

fereastra interioară (dintre cameră și hol) nu asigură intimitate deplină, chiar dacă există o draperie  (recunoaștem că ne-a surprins un pic amplasarea ferestrei, dar probabil era singurul mod mai viabil de aerisire al camerei)

chiar dacă există televizor LCD în cameră, noi l-am considerat mult prea mic pentru designul camerei și restul investițiilor; a nu se înțelege că trebuia plasmă 😊

toate zgomotele de pe hol le cam auzi bine, mai ales dacă ai geamul interior rabatat – ceea ce nu prea îți oferă siguranță și intimitate

la duș nu prea ai lumină de la sursa de iluminare din baie, unde nu există nici fereastră

lipsa unor accesorii la baie (pentru periuța de dinți sau săpun). S-ar putea ca acest aspect să fie rezolvat la momentul vizitei tale aici (gazdele au fost foarte receptive când le-am menționat aceste aspecte)!

 

Realitate vs. fotografii hotel Extravagance

Îți prezentăm fotografiile realizate de noi în cadrul hotelului Extravagance din Sighișoara. Pentru a face o comparație, găsești galeria lor oficială aici. Noi spunem că fotografiile sunt în concordanță cu realitatea.

camera-dubla-hotel-extravagance-sighisoara

camera-dubla-hotel-extravagance-sighisoara

camera-dubla-hotel-extravagance-sighisoara

perna-hotel-extravagance-sighisoara

mocheta-hotel-extravagance-sighisoara

camera-extravagance-sighisoara

baie-hotel-extravagance-sighisoara

 

Activități și împrejurimi

Imediat cum ieși din hotel, în partea stângă, după o scurtă plimbare ajungi în zona parcului Hermann Oberth – unde ai opțiuni diverse de servit masa: Perla, Concordia etc. Poți să citești impresiile noastre despre ele aici. Tot din acest punct se întrezărește Turnul cu Ceas al cetății Sighișoara și poți porni într-un itinerariu de explorare a cetății medievale. În apropierea hotelului găsești și magazine pentru „aprovizionare”.

 

Verdictul nostru

Hotel Extravagance din Sighișoara s-a dovedit o alegere inspirată de cazare. Noi ne-am simțit bine aici, având acel sentiment de reîntoarcere cu drag în camera de hotel. În plus, ne-am odihnit foarte bine. Ceea ce e mare lucru! 😊


 

Lasă un comentariu mai jos:

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.