Restaurante Sighișoara. Unde să mănânci?

Ne-am gândit să îți spunem unde să tragi pe dreapta în situații apocaliptice, precum foame și sete! Iată ce restaurante am experimentat în Sighișoara:

Restaurant – Pizzerie La Perla

Unul dintre cele mai renumite restaurante din Sighișoara, găzduit de o clădire cu arhitectură neogotică și renascentistă, lângă piața Hermann Oberth, cum urci spre cetate.

Atmosfera: plăcută, stil pub. Terasa este faină, însă să ai în vedere că este lângă o arteră intens circulată. Locurile se cam ocupă repede în orele de vârf.

Ospitalitate: rezonabilă, în sensul că unii ospătari parcă nu au „chef”.

Ce am servit: pizza (bunicică, însă fără un gust pe care să îl ții minte ulterior), omletă cu cașcaval la mic dejun (bine făcută), clătite la cuptor cu brânză dulce (cam eșuate, arse și amare). Sucul de mere – promovat ca produs local – este OK, dar parcă prea dulce (asta înseamnă cam mult zahar adăugat). Pe de altă parte, café frappe-ul a fost delicios!

Restaurant – Bar Concordia

Localizat chiar pe străduța care te duce spre Turnul cu Ceas, arată destul de chic, cu promovare și în limba engleză.

Atmosfera: plăcută, muzică ambientală, vedere spre Parcul Central. Seara  găsești greu locuri, fiind frecventat și de foarte mulți turiști străini.

Ospitalitate: bună, luând în calcul și aglomerația

Ce am servit: ciorbă ardelenească (per total cam sub așteptări, fără să amintească de specificul gastronomic regional), cașcaval pane cu cartofi prăjiți (destul de ok), pâinea a fost tare/uscată… Berea bună, dar nu e meritul lor.

Restaurant – Cafenea Café Martini

Îl găsești fix în Parcul Central, la poalele cetății medievale. Are o terasă exterioară drăguță și destul de încăpătoare.

Atmosfera: plăcută, liniștită, cu panoramă faină la bulevardul și parcul din Orașul de Jos.

Ospitalitate: foarte bună

De reținut: aștepți cam 30 minute după mâncare, ești avertizat de acest aspect pe meniu.

Ce am servit: ciorba săsească cu afumătură (foarte gustoasă, merită încercată!), mititei cu cartofi prăjiți (cartofi gustoși, mici mari și rumeniți corespunzător), șnițel de pui cu cartofi ardelenești (bună combinația, cartofi gustoși, ușor picanți), quesadilla (mai bine nu, dezamăgitor), bruschete la mic dejun (bunicele). Foarte gustoasă și pâinea servită aici. De încercat și băutura locului – Café Martini, un espresso lung cu lapte și miere (personal, îl preferam o idee mai călduț…).

Restaurant – Pizzerie Al Forno

Dacă vrei ceva mai retras, pe străduța care duce spre piața Octavian Goga, la câțiva pași după ce treci de vinotecă.

Atmosfera: bună, locație cu înclinații pentru evenimente sportive la tv, muzică ambientală (cam tare). Și parcă un pic cam cald la interior, poate din cauza cuptorului de pizza, ventilație oprită etc.

Ospitalitate: rapidă (asta și pentru că restaurantul era mai gol la momentul sosirii)

Ce am servit: mozzarella pane cu cartofi prăjiți (ok, nimic deosebit), pizza (destul de gustoasă; măsline întregi nu am mai întâlnit de mult într-o pizza), fresh de mere (acrișor, fără zahar, cam cum trebuie).

Restaurant Burg Hostel

Face parte din Burg Hostel, fiind un loc pentru tineret, cu prețuri accesibile. Îl găsești în interiorul cetății, pe strada Bastionului. Casa cu șindrilă, care găzduiește o parte din hostel, este de-a dreptul fascinantă și unică pentru Sighișoara!

Atmosfera: plăcută, fără pretenții

Ospitalitate: bună (cu ochii pe tine ca pe butelie, cum s-ar zice!)

Ce am servit: ciorbă de legume (faaain condimentată, în spirit ardelenesc!), mititei cu cartofi prăjiți (nimic deosebit), suc de mere natural (foarte bun, consistență și gust).

Nu încheiem fără să precizăm:

  • notele de plată pentru consumație s-au învârtit în jurul sumei de 75 lei/2 persoane, însemnând un fel de mâncare, o băutură, bacșiș;
  • nu am mâncat în restaurante poziționate în cetate, precum Casa Vlad Dracul (atenție, marketing la greu!) sau Casa cu Cerb, fiindcă noi încercăm să evităm capcane turistice. Însă, la Casa cu Cerb ne simțim datori să spunem că au un meniu interesant (dacă preferi sau vrei să încerci preparate vânătorești), dar atenție că nu sunt servite în orice moment al zilei (verifică avizierul de la intrare sau întreabă ospătarul înainte!);
  • nu le-am experimentat chiar pe toate, evident. Dar sfatul nostru: de evitat restaurantul-pizzerie San Gennaro, cel din oraș, de lângă râul Târnava. Nu prea ne-a plăcut experiența de aici.

Sperăm să faci o alegeră bună, care să îți potolească foamea și setea. Nu ezita să ne scrii impresiile tale despre experiența avută.

 

Pofta bună în Sighișoara! 🙂


Lasă un comentariu mai jos:

1 thought on “Restaurante Sighișoara. Unde să mănânci?”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.