Plaja Kathisma din Lefkada. Una dintre cele mai frumoase plaje grecești!

Insula Lefkada este superbă datorită peisajelor spectaculoase de coastă, culorii albastru-turcoaz a mării Ionice sau plajelor… În incursiunea noastră prin Lefkada, am reușit să ajungem și să ne îndrăgostim cu adevărat de una: plaja Kathisma.

 

Despre Kathisma

Este considerată una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia, fiind întâlnită destul de des în clasamente de tip “Top 10”. Este o plajă lungă (una dintre cele mai mari din Lefkada), premiată Blue Flag; este destinată cu precădere tinerilor care vor să găsească și ceva baruri cool, cu muzică modernă. Datorită poziționarii sale, în Kathisma ai șansa să vezi apusuri de soare de pus în ramă!

Localizare și acces

Plaja Kathisma se află în vestul insulei Lefkada, în apropierea stațiunii Agios Nikitas. Noi ne-am cazat în Nidri, așa că am optat pentru transportul local cu autobuzul (distanță cca. 15 km, cu peisaje minunate la fiecare curbă 😊). Acesta coboară până la baza plajei, pe un drum șerpuit, la finalul căruia există o stație special amenajată pentru sezonul estival. Cost bilet: 2.80 pe sens/persoană.

 

Aspecte și servicii

Peisajul plajei, deși nu este stâncos/impunător așa cum ne obișnuiește Lefkada, este unul dintre cele mai frumoase văzute de noi prin Grecia. După un prim contact vizual foarte fain, dai de un alt răsfăț, de data aceasta sub tălpile picioarelor. Plaja, lungă de câțiva km, prezintă nisip extrem de fin, din belșug! Culoarea apei Mării Ionice este incredibilă, un albastru-turcoaz de vis!!!, așa cum te aștepți să admiri după ce vezi imaginile pe Google.

Din păcate, noi am prins o zi înnorată încă de la plecarea spre plaja Kathisma, iar mai apoi a devenit de-a dreptul furtunoasă. Am văzut totuși și un pic soarele. Ne-am bucurat de cum am ajuns de frumusețea întâlnită aici, mai apoi ne-am ascuns de potop și de norii furioși la o terasă, cu niște frappe-uri.

Plaja Kathisma este foarte căutată de turiști, supraaglomerată în zilele de vară. Totuși, datorită lungimii ei, pare că ar fi loc pentru fiecare, cel puțin pentru câteva clipe. În partea dreaptă întâlnești formațiuni stâncoase interesante, perfecte să faci niște fotografii cât să zică lumea că ai fost prin nu știu ce ținuturi exotice… 😊

Amenajarea este foarte bună, față de alte plaje mai renumite ale insulei. Serviciile par ar fi ok la prima vedere. Există câteva opțiuni pentru mâncare/băutură. Noi am testat barul Copla (foto mai sus), care avea inclusiv o piscină. Tarifele au un adaos de aproximativ +1/2 euro față de stațiuni.

Cei care nu știu să înoate sau sunt începători trebuie să fie foarte atenți la valuri și curenți!

Impresii de final

Așteptările noastre privind plaja Kathisma au fost ușor depășite. Este o plajă memorabilă a Lefkadei! Am rămas impresionați de culoarea apei, de nisipul întâlnit aici și de imaginea de ansamblu. Îți recomandăm, pe cât posibil, să o pui pe listă în vacanța ta în Lefkada.

Pro: nisipul extrem de fin (pe plajă și sub apă), marea de un albastru-turcoaz minunat!, lungimea și lățimea plajei, amenajată cu șezlonguri și umbreluțe.

Contra: în afară de valurile și curenții care se formează aici, nu ne putem gândi la altceva. 😊


 

Lasă un comentariu mai jos:

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.