Merită plaja Paradise Beach din insula Thassos?

Vacanța noastră în Thassos a însemnat și multe întrebări privind plajele insulei. Cum să le bifezi pe toate sau, dacă faci o selecție, pe care să le alegi? Greu. În acest context a ieșit la iveală plaja Paradise Beach.

Despre Paradise Beach (Paradisos)

După cum îi spune și numele, este o invitație la descoperirea unui colț de paradis. Paradise Beach este inclusă în topul plajelor de experimentat pe Insula Thassos. Unii zic că ar fi (poate) cea mai frumoasă de pe întreaga insulă. Așa să fie?

Localizare și acces

Plaja Paradise se află pe partea estică a insulei Thassos. Ca stațiuni populare/comerciale aflate în relativa apropiere ar fi Skala Potamia (10 km). Noi ne-am cazat în Limenas, așadar am optat pentru transportul local cu autocarul (distanță cca. 25 km), care te lasă la șoseaua principală. Cost bilet: 2.80 Euro pe sens/persoană. Verifică prețuri și program aici.

Accesul la plajă se face pe un drum cam dificil și prăfuit. Se poate coborî cu mașina, fiind disponibilă o parcare, însă trebuie să ai un pic de îndemânare/experiență.

Aspecte și servicii

Peisajul plajei este destul de fain, prin prisma faptului că ți se înfățițează abrupturi stâncoase și mici insulițe, precum Kinira, dar și păduri care dau culoare peisajului. Poate cel mai interesant aspect este faptul că intrarea în apă se face fooooarte lin, mergi bine până să te scufunzi sănătos! În plus, apa este extrem de limpede, spre un albastru-turcoaz.

Serviciile (șezlonguri, umbreluțe, mâncare) nu sunt rele, dar evident sunt mai scumpe față de alte plaje mai accesibile, ca localizare, de pe insulă. De exemplu: șezlong 3 Euro, umbrelă 3 Euro, set 2 șezlonguri+umbrelă 7 Euro, bere la doză mică 2-3 Euro, frappé 3-4 Euro sau gyros/sandviș de la 3 Euro.

Paradise Beach este lungă, deci ar fi destul de încăpătoare; bineînțeles, locurile bune se ocupă de dimineață, cu risc foarte mare de aglomerație după ora 11-12, mai ales în plin sezon. Plaja este amenajată cu cabine de schimb.

Pe stâncile din stânga plajei se face nudism. Am aflat că este o activitate cu tradiție îndelungată pe aici, este tolerată și se admiră în liniște. 🙂

Impresii de final

Sincer, parcă ne așteptam la mai mult, având în vedere afirmațiile gen cea mai cea etc. Nu e chiar așa de neuitat! Ne-au impresionat, într-adevăr, intrarea lină în apă și limpezimea ei.

Pro: nisipul fin (pe plajă, sub apă), intrarea lină (ideal pentru cei mici), mare foarte limpede, lungimea plajei, ok pentru surfing (când sunt valuri și vânt din pupă).

Contra: accesul de la drumul principal, opțiunile limitate de taverne (asta dacă nu iei pachețel cu tine – ceea ce poate ar fi recomandat), prețurile practicate sunt mai mari pentru șezlonguri/umbreluțe (ai nevoie măcar de o umbreluță…); perimetrul plajei nu e chiar atât de îngrijit (vegetație).


 

Lasă un comentariu mai jos:

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.