Am vizitat cea mai faimoasă Piață de Crăciun din Viena 🎄

La Viena am ajuns cu agenția de turism Interra Travel. Deși nu am stat foarte mult, am reușit să facem o plimbare prin Rathausplatz, unde am găsit cea mai faimoasă Piață de Crăciun din Viena.

Rathausplatz din Viena. It’s a kind of magic!

Viena are o tradiție îndelungată în organizarea târgurilor de Crăciun, primul fiind menționat în anul 1298 (Krippenmarkt). Se pare că în Rathausplatz, primul târg de Crăciun (Christkindlmarkt) a fost organizat în anul 1975. Aici vei găsi cel mai mare și cunoscut târg de sezon al Vienei, care primește lejer 3-4 milioane de vizitatori anual.

viena-christmas-market

Târgul, organizat în fața superbei clădiri a primăriei orașului, atrage prin magia unor aspecte esențiale: pe lângă mâncărurile și băuturile clasice sau tradiționale, la căsuțele comercianților găsești jucării și ornamente din lemn, care parcă te poartă printr-o poveste. Nu sunt kitchuri, sau cel puțin noi nu prea am observat să fie. Din contră, găsești foarte multe produse handmade!

Atmosfera este completată de tradiționalul brad de Crăciun, care în fiecare an provine din regiuni diferite ale Austriei. Noi am admirat un brad din Carinthia, la vreo 28 m înălțime și împodobit cu cca. 2.000 de luminițe, poziționat în simetrie cu turnul central al Primăriei.

Pentru ca experiența să fie deplină, poți opta pentru o plimbare pe gheață pe patinoarul amenajat în piață. Wiener Eistraum este unul dintre cele mai mari patinoare în aer liber din Europa. De fapt, nu este doar un simplu patinoar, ci o Lume Vieneză a Gheții. Fațada Primăriei, instalațiile de lumini și poate câțiva fulgi de zăpadă îți vor asigura un cadru de vis.

dordetur-viena-christmas-market-rathausplatz

Impresii și Recomandări

  • Târgul de Crăciun din Rathausplatz este atractiv din cel puțin 2-3 motive: admiri arhitectura neo-gotică a unei clădiri simbol; te apropii de esența unui târg de Crăciun conceput într-un stil aparte; vrei nu vrei, ești învăluit de atmosfera sărbătorilor și de o senzație feerică minunată.
  • Între city-break și circuit (organizat de o agenție de turism), recomandăm mai degrabă un city-break – asta dacă vrei să vizitezi doar Viena, cât și cum vrei tu. Noi am fost un pic dezamăgiți de ziua dedicată târgului de Crăciun din Viena, deoarece nu s-a respectat întocmai programul de vizită din desfășurător și nu ne-am putut bucura mai mult de târg. Ideal ar fi un circuit care să includă mai multe ore în Viena sau cel mai bine cu o înnoptare.
  • E de încercat supa/ciorba în pâine, dar și vinul fiert cu scorțișoară sau punci-ul. Nu le cumpăra în recipient de unică folosință, alege cănuțele foarte faine disponibile în mai multe modele, care îți vor rămâne drept amintire! De asemenea, fiindcă nu faci asta în fiecare zi, nu rata momentul să îți construiești propriul trenuleț din lemn, așa cum am făcut și noi! 😀


 

Abonează-te la Newsletter

Prin abonare îți exprimi acordul pentru utilizarea datelor personale. Vom utiliza aceste date pentru a îți transmite articole și știri faine.

Lasă un comentariu mai jos:

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.