Destinațiile noastre preferate din România. A ta care este?

UPDATE:

Vă mulțumim tuturor pentru participare!

Dăruim 3 brățări tricolor lui Burlacu Cosmin, Suciu Mihai și Andreea D. Înregistrarea este aici.

Felicitări! Veți primi o notificare pe adresa de e-mail cu care v-ați înscris pentru restul detaliilor!


În acest articol nu depășim granițele României! 😊

Întâi îți spunem care sunt destinațiile noastre preferate din țară, apoi este rândul tău!

Alexandru:

Cu toate că iubesc câte puțin din fiecare loc frumos pe care l-am vizitat în România, nu pot să nu recunosc: cel mai mult mi-a rămas în suflet Sighișoara, prin silueta Cetății Medievale, indiferent că vorbim de zi sau noapte, cu al său Turn cu Ceas care se ridică în văzduh – din punctul meu de vedere cel mai frumos turn medieval cu ceas din țara noastră -, poveștile breslelor meșteșugărești de altădată, pe care parcă le regăsești la câte un colț de stradă pietruită și, nu în ultimul rând, prin cel mai bun suc de mere! Privită de pe dealurile din împrejurimi, Sighișoara este ca un tablou de o valoare inestimabilă. Am zis!

Cristina:

Cu convingerea că sunt nedreaptă față de multe alte destinații din România, pe care încă nu le-am „cunoscut”, premiul I cu coroniță goes to… Sibiu. Este orașul din țară pe care l-am vizitat de cele mai multe ori – și numărătoarea continuă. Da, le are pe toate – cultură, gastronomie, arhitectură (ochii caselor cu aer medieval nu te privesc nicăieri mai frumos ca în Sibiu) , oameni cu O mare, cea mai faină priveliște asupra Munților Făgăraș din turnul Bisericii Evanghelice, cele mai pitorești străduțe, cea mai frumoasă atmosferă (fie vară, fie iarnă) –, dar, mai mult decât atât, pentru mine a devenit un sentiment în sine, o stare de bine și o fărâmă din povestea noastră (call me cheesy 🙂 ).


A ta care este?

Spune-ne într-un comentariu la finalul acestui articol Care este destinația ta preferată din România și cel puțin un motiv pentru care simți asta!

Dăruim trei brățări “tricolor” croșetate manual, realizate 100% în România de prietenii de la Butic Cochet, simple, dar cu însemnătate, prin tragere la sorți via random.org. De purtat oriunde călătorești!

Perioada 26 noiembrie – 01 decembrie (23.59), extragere 03 decembrie. Update în articol, dar te anunțăm și pe e-mail. Fii pe fază! 😊

Un participant poate comenta o singură dată!

Livrare gratuită oriunde în țară.


 

32 thoughts on “Destinațiile noastre preferate din România. A ta care este?”

    • Bună, Dana. Îți mulțumim! Pentru a participa la tragerea la sorți, te rugăm să incluzi și cel puțin un motiv! 🙂

      Reply
  1. Maramureș. Am fost fermecată de frumuseţea zonei, a tradiţiilor şi obiceiurilor populare. În acest mic colţ de rai, obiceiurile populare, cântecele şi jocurile, frumosul port popular, dovedeşte că tradiţia încă se mai păstrează şi este dusă mai departe de tinerii şi copiii satului. 
    Minunatul Maramures care m-a fascinat si emotionat pana la lacrimi. Portile, bisericile de lemn, totul este inaltator. Manastirea Barsana a fost apogeul:,un colt de rai nemaiintalnit niciunde in tara. Un spectacol de arhitectura si sculptura in lermn impletit cu o simfonie florala demna de cel mai frumos tablou!

    Reply
  2. Muntii Apuseni-zona Padis: datorita obiectivelor turistice unice, a linistii pe care ti-o ofera aceasta “lume pierdute”, a oamenilor amabili și nu în ultimul rand …. a celor mai bune plăcinte mâncate vreodată :)).

    Reply
  3. Masivul Ceahlau. Peisajul este dumnezeiesc de frumos, locul in care revin iar si iar cu drag pentru a-mi incarca bateriile. Muntele sfant al Romaniei.

    Reply
    • Bună, Oana! În munții Ceahlău încă nu am ajuns, dar ne-ai stârnit și mai mult curiozitatea! 😀 Îți mulțumim!

      Reply
  4. Orașul meu favorit este Timișoara. Am fost de multe ori și nu o sa incetez sa merg acolo pentru că mă face să mă simt total diferit. Oamenii sunt altfel, este foarte curat, liniștit și din ce in ce mai frumos. Chiar ai locuri pe care poți să ale vezi, arhitectura este interesantă și chiar nu m-am saturat sa fiu fascinata de acele locuri!
    Poate că și anumiți oameni mă fac să iubesc orasul dar după părerea mea N-V României este chiar minunat!

    Reply
    • Ieeei, Timișoara! Foarte frumos orașul, curat și cu un aer occidental. Am reușit să îl vedem acum câțiva ani. 🙂

      Reply
  5. Am străbătut România de la un capăt la altul si fiecare loc unde am poposit mi-a rămas întipărit in minte si în suflet. Cred ca un loc special îl ocupă Bucovina, un tărâm de poveste, cu peisaje care te lasă fără cuvinte, un loc unde te încarci cu spiritualitate si cu energia oamenilor simpli si buni ca pâinea caldă! Epicentrul periplului nostru prin Bucovina, a fost Bucsoaia Frasin, un loc unde m-as întoarce mereu!

    Reply
    • Daciana, îți dăm dreptate: fiecare loc are ceva aparte. Bucovina? Fără îndoială este o perlă a turismului românesc!

      Reply
  6. La Iași m-aş întoarce de fiecare dată când aş avea posibilitatea. Pentru mine îi un oraș extraordinar și plin de o frumusețe aparte. Totuşi prima dragoste rămân munții noștri. Aceștia îți oferă peisaje de basm, relaxare şi multă pace interioară.

    Reply
    • Ioana, încă nu am ajuns la Iași, dar am vrea să îl descoperim cât mai curând! Munții noștri? De neprețuit! 😀

      Reply
  7. Locul drag inimii mele este Sinaia, “numele însuși e plin de sunetul frumosului”, asa cum bine spunea Regina Maria, orașul prin excelență regal al zilelor noastre, a cărei temelie a fost pusă de primul nostru Rege. Consider ca frumusețile pe care ni le oferă Sinaia sunt nenumărate, de la Biserica Sfântul Ilie, ctitorie regală, la excepționala Mănăstire Sinaia și centre de cultură și grandiosul Castel Peleș cunoscut în lumea întreagă alături de întregul domeniu regal, care au transformat-o în perla Bucegilor. Sufletul meu simte o desfătare nemaipomenită în acest loc al țării noastre căci Sinaia este parte a istoriei noastre moderne și contemporane, iar așezarea geografică desprinsă din rai îmi oferă posibilitatea plimbărilor în natură și a drumețiilor montane, personal declarându-mă o iubitoare a muntelui și a naturii. Pentru mine, Sinaia este în orice anotimp o oază de liniște și relaxare, la care mă întorc de fiecare dată cu aceeași plăcere și încântare.

    Reply
  8. Parcul Retezat, pentru ca este un loc plin de liniste. Esti atat de aproape de cer ca auzi motorul avioanelor. Sunt atat de salbatici si plini de legende acesti munti incat fiecare poteca are o poveste. Daca mergi pe munte cu un cunoscator al locului povestea poteci incepe la baza , afli finalul in varf, iar apoi la coborare ti se face pielea de gaina chiar daca nu recunoaste nimeni. Asta e farmecul Retezatului nu doar un munte ci si o poveste.

    Reply
    • Salut, Mihai! Îți dăm dreptate, Retezat este ceva unic! Am fost într-o drumeție către lacul Bucura, absolut minunat! 🙂

      Reply
  9. Avem o tara mirifica, fiecare pietricica din acest pământ sfânt are o frumusețe aparte, am citit toate comentariile și mi-am reamintit cu drag de toate locurile pe care le-am vizitat Sighișoara, Sibiu, Sinaia, Bran, Brașov, Clisura Dunării și multe alte lucruri de vis are tara noastră. Ultimul concediu l-am petrecut la Cluj și mi-a rămas la suflet și dacă ar fi sa ofer un motiv nu știu. …Trebuie sa treci negreșit prin Cluj și iti dai seama de ce este ALTCEVA

    Reply
  10. Satul Biertan. BBC a făcut un reportaj despre unicitatea acestui satului din Transilvania, înscris în Patrimoniul UNESCO. Este vorba despre o biserică fortificată construită la 1490 care conținea o carceră unde cuplurile care nu se înțelegeau erau închise de preot pentru 6 săptămâni pentru a-și rezolva problemele. În 300 de ani nu a existat niciun divorț.
    Întreg satul arată demențial și nu este cunoscut, din păcate.

    Reply
    • Biertan! <3 Foarte faină destinația ta preferată! Și nouă ne-a plăcut extraordinar de mult în Biertan: peisajul, poveștile, liniștea... Da, din păcate la capitolul promovare stăm încă deficitar. 🙁

      Reply
  11. Țara noastră este foarte frumoasă și are multe de oferit, însă destinația mea preferată este Bucovina. Multitudinea mănăstirilor ortodoxe arată una dintre trăsăturile fundamentale ale poporului român, și anume credința profundă care l-a însoțit de-a lungul existenței sale și i-a dat putere. Am vizitat Bucovina și am rămas încântată de arhitectura mănăstirilor, unele dintre ele unice, de locurile încărcate de istorie unde se simte prezența Voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt, dar și de peisajele mirifice. Bucovina este locul în care geografia, istoria și spiritualitatea se îmbină în mod armonios.

    Reply
    • Elena, într-adevăr Bucovina este un colț de rai, o destinație care te încarcă spiritual prin frumusețea necontenită a mănăstirilor și nu numai! 🙂

      Reply
  12. Munții Piatra Craiului. De când am descoperit împărăția de piatra a Craiului, mi-am propus sa fac o vizita anual (nu am reușit în fiecare an, însă mă bucur de fiecare ocazie de a revedea Craiul). Un alt masiv ff frumos și asemănat cu Craiul si de asemenea drag mie este Buila Vanturarita. De ce îmi plac aceste locuri? Pentru abundenta de frumusețe, pt grandoarea stâncilor, pt că îmi văd micimea si îmi constientizez locul in toată aceasta creație magnifica și perfecta. Fiecare putem face mai frumoasa bucățică noastră de lume așa cum o floricica de colt sau o garofița a Pietrei craiului da frumusețe stancii sau pajiștii pe care creste. Pe munți, învăț că după urcușuri greoaie urmează priveliști superbe pe creste, că după ploaie vine soare, așa cum după soare vine ploaie, și după primavara izbucnind în viața și bucurie, vine vara plina de activitati, toamna rodnică și colorată și apoi iarna odihnitoare. Și că toate își au timpul lor, iar Dumnezeu face fiecare lucru frumos la vremea lui 🙂

    Reply
  13. Locul meu de suflet este Bucovina. Este “acasă”, este fascinant, oferă multe lucruri superbe. Reprezintă locul unde credinţa nu a murit, locul unde spui că ai ajuns în Rai, locul unde oricâte ai vedea, mereu descoperi alte locuri care-ţi taie răsuflarea,locul unde oamenii sunt gospodari și ospitalieri, e locul de unde nu ai mai pleca.
    Un exemplu, îl reprezintă Lacul Iezer, vara-toamna, când plouă mărunt și privești în jur. Liniște, auzi picăturile cum lovesc apa, păsările cum ciripesc, observi ceața ce se ridică. Nu sunt cuvinte să exprime tot ceea ce poţi trăi
    În acele momente.
    Un colţ de Rai pe Pământ, la propriu.
    Hai în Bucovina! Hai acasă!

    Reply
  14. Alba Iulia! Orașul meu preferat, orașul Marii Uniri, în care a fost desăvârșit visul unității naționale. M-am îndrăgostit iremediabil de acest frumos oraș, atât de prezent în conștiința fiecărui român. Cetatea Alba Iulia amintește de trecutul poporului nostru, de luptele duse pentru Unire, este cetatea lui Mihai Viteazul, locul unde au fost trași pe roată Horia, Cloșca și Crișan, însă, mai mult decât atât, Alba Iulia este centrul românismului și al patriotismului. Am rămas profund încântat de Muzeul Național al Unirii, de Sala Unirii în care a fost pecetluită “România dodoloață”, precum și de Catedrala Încoronării, unde Ferdinand și Maria au fost încoronați suverani ai tuturor românilor. Recomand acest loc tuturor celor ce simt românește și iubesc frumoasa noastră țară.

    Reply
    • Salut, Cosmin! Cuvintele tale despre Alba Iulia sunt perfecte pentru această zi și numai! 😀 Îți mulțumim!

      Reply
  15. Frumusețea Iașului m-a cucerit și afirm din tot sufletul că este locul meu preferat. Capitala Moldovei respiră istorie și literatură, fiind, în același timp, și un important centru religios. Îmi place să iau orașul la pas, să admir clădirea primei universități din România și a bibliotecii universitare, să urc spre Copou și să mă pierd pe aleile lui, să cuget în fața teiului pe lângă care a trecut de atâtea ori Luceafărul poeziei românești, Mihai Eminescu, să vizitez casa lui Creangă, unde s-au născut Amintirile și unde a poposit și locuit Eminescu, bunul său prieten. Îmi imaginez adesea cum stăteau cei doi în cerdac și admirau dealurile ce li se ridicau în față. Îmi place, de asemena, Casa “Vasile Pogor”, unde aveau loc ședințele Junimii, Muzeul Unirii, un loc încărcat de istorie care a servit drept reședință atât domnului Unirii Al. I. Cuza, cât și Regelui Ferdinand în timpului Primului Război Mondial. Teatrul Național este o clădire veche și un loc special în care mă delectez cu câte o piesă când ajung în acest oraș, iar Palatul Culturii mi se pare impresionant. Mall-ul din vecinătate este modern construit și pentru toate gusturile. Catedrala Mitropolitană este imensă și impunătoare, un adevărat loc de pelerinaj, alături de celelalte biserici și mănăstiri. Orașul celor 7 coline, așa cum mai este numit Iașiul, mi se pare un amestec îmbietor de nou și vechi, o adevărată capitală a culturii, pe care o recomand cu drag tuturor.

    Reply
    • Salut, Mihai! Îți mulțumim pentru că ne-ai amintit de importanța și frumusețea Iașiului! Cu siguranță merită vizitat pentru istoria și atracțiile sale!

      Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.