Coronavirus. Mai călătorim în 2020?

mai 2020

Am stat și ne-am gândit dacă o să mai călătorim în 2020, luând în calcul destinațiile externe cu cerințele lor de călătorie. Sincer să fim cerințele sunt în regulă, însă per ansamblu noi nu credem că vom călători în afara României. În funcție de ce se mai întâmplă, lăsăm totuși o doză de speranță pentru sfârșitul anului.

De ce alegem să facem asta?

  1. Am decis să fim totuși precauți și să evităm astfel “primele valuri” de turiști/călători.
  2. O teamă va exista în continuare, indiferent de destinație. Perfect normal, însă pe noi nu ne “motivează” să ne bucurăm cu adevărat de călătorii.
  3. Se va schimba modul de vizitare și consum. Vor exista anumite restricții în locurile/obiectivele turistice și parcă nu vrem momentan astfel de experiențe.
  4. Situația și măsurile din transportul public. Sunt factori de stres și disconfort, în situația în care noi folosim foarte des trenul, metroul sau autocarul pentru legături sau deplasări prin împrejurimi.
  5. Probabil vor crește prețurile la unele bilete de avion, la asigurările de călătorie și alte servicii la destinație. Totodată, suntem convinși că vor fi și destule tentații!

În acest sens vom alege să ne bucurăm, pe cât posibil, de mici escapade prin țara noastră. Și nu, nu o facem pur și simplu contextual. Iubim frumusețile României și avem unele idei de călătorie pe aici. Ți le vom prezenta atunci când acțiunile se vor concretiza. Sperăm cât mai curând! 😊

Tu ce planuri de călătorie ai pentru restul anului?


martie 2020

⬛ Din păcate, întreaga industrie de turism este afectată de Coronavirus, inclusiv cei care scriu pe bloguri de turism. Cum ni se pare nepotrivit în acest context să povestim despre destinații și experiențe din călătorii, vom fi mai rezervați cu astfel de articole pe blog.

⬛ Dacă mai contează un îndemn în plus, te sfătuim să NU călătorești în perioada asta, iar dacă ai rezervări efectuate încearcă pe cât posibil să le reprogramezi. Pentru că sunt tot felul de măsuri, factori de stres sau sentimente de nesiguranță/teamă, noi o să stăm cuminți acasă (last edit: în cele din urmă am fost obligați să facem asta! 😀 ).

⬛ Nu în ultimul rând, haideți să fim mai atenți cu noi și cei din jur, să respectăm regulile de igienă, să rămânem calmi și raționali în tot ce facem! O să fie bine, dar depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi cât de repede o să se întâmple asta!


 

Lasă un comentariu mai jos:

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.