Drumeție de o zi de la Cota 2000 din Sinaia până la Lacul Bolboci

Ne-am dorit să ajungem la Lacul Bolboci, această mare din Bucegi ce suprinde prin întindere și culoare. Inițial voiam să ajungem de la camping Zănoaga (via Moroeni). Drumul forestier nu prea ne-a convins să mergem cu o mașină joasă. Apoi ne-am gândit să mergem pe Transbucegi, să lăsăm mașina pe undeva (poate la Cabana Dichiu) și să pornim pe jos. Însă până la urmă am ales varianta mai grea pentru picioare, dar cea mai bună pentru suflet 😊.

Vară, sfârșit de iulie. Pe la ora 9:00 eram deja la Cota 2000 din Sinaia. A fost practic prima telecabină a zilei, pentru a fi siguri că ne încadrăm și în programul de coborâre. La Cota 2000 erau 8-9 grade, vânt cam rece, umiditate, soare cu nori. Ne-a luat un pic să ne aclimatizăm. Marcajul de urmat? Cruce galbenă.

Am pornit, pe drumul pietruit, spre Cabana Valea Dorului. Pe Valea Soarelui ne-au speriat niște câini dintr-o turmă de oi – în apropiere de Apres Ski. Am părăsit drumul și am urcat un pic în stânga, pe versant. Ne-am dat seama apoi că trebuie să traversăm un pârâiaș, dar măcar scăpasem de amenințarea câinilor.

În cele din urmă am ajuns să ne intersectăm cu Transbucegiul pe care l-am traversat numaidecât. Am urmat în continuare traseul cu marcaj cruce galbenă. La un moment dat o să vezi o stână pe partea stângă. Se merge până la o poiană care dă în Pădurea Nucet.

Prin pădurea de brazi și conifere de la Nucet drumul a fost un pic dificil, mai ales că plouase cu o zi în urmă. În rest, foarte multă liniște. Ne-a luat 40-50 de minute să vedem frumusețea lacului Bolboci printre copacii pădurii. Din pădure am traversat drumul asfaltat și am coborât pe malul lacului. Telecabină Sinaia – Lacul Bolboci ne-a luat vreo 2 ore.

Timp de 1 oră ne-am odihnit un pic, am mâncat, ne-am plimbat pe lângă lac, am făcut fotografii. Nu ne-am mai dus la baraj sau cabana Bolboci. Oricum părea cam aglomerat. Cum niște nori începeau să se adune amenințător, am decis să pornim înapoi pe același traseu.

Urcarea prin pădurea Nucet ne-a cam dat de furcă și era doar începutul 😊. Ar fi fost utile niște bețe. Drum greoi, umiditate și multă transpirație. Ieșirea din pădure ne-a bucurat puțin, dar nu pentru mult timp.

Urmează o porțiune de urcare și mai solicitantă, având în vedere starea de oboseala deja acumulată. Poteca e tare ciudățică, cu multe denivelări, pietricele, stânci și vegetație. La coborâre nu am băgat de seamă asta. Partea bună este că apoi drumul ajunge la nivel de platou și-ți dă un respiro binemeritat.

Am avut timp și de o pictură 😀

De la Valea Soarelui lucrurile iarăși se complică. Ultima urcare. Înainte de asta am mai făcut un stop în care am devorat ceva dulce. De data asta, de la Cabana Valea Dorului am luat-o pe lângă telescaun. Nu știm dacă e mai bine sau mai rău, teoretic pare mai scurt traseul, dar fizic ne-a cam terminat. Probabil este mai ușor pe drum. Spre telecabină aproape că nu ne mai asculta nici stângul, nici dreptul 😊. Lacul Bolboci – telecabină Sinaia ne-a luat vreo 3 ore.

Cum în jurul orei 15 eram înapoi la telecabină (ieeei, mai mult decât în grafic). Ne-am mai relaxat un pic și am zis să coborâm cu telegondola Sinaia. Nu a fost cea mai inspirată alegere, deși experiența a fost mult mai plăcută față de telecabină. În plus, am fost doar noi 2 în ea. Doar că baza telegondolei (Cota 1000) nu ne-a avantajat deloc față de stațiune. Și uite așa am mai mers pe jos vreo 45 de minute până la locul de cazare. Noroc că a fost coborâre.

Odată ajunși la cazare am vrut să vedem doar patul în fața ochilor și să căutăm un restaurant unde să ne refacem forțele.

Recomandările noastre:

  • să ai o pregătire fizică bunicică. Traseul spre Lacul Bolboci, de la telecabină, este în coborâre și ni s-a părut ușor de parcurs. Doar că este de mers la pas și s-ar putea să resimți ceva oboseală. Cel mai solicitant e traseul de întoarcere, pentru că se urcă constant pe 3-4 porțiuni bune.
  • echipament basic de drumeție, cremă de soare, dar și o pelerină de ploaie. Bețele ți-ar fi de folos. Să ai neapărat apă la tine.
  • dacă și tu ai în plan urcare-coborâre cu telecabina, calculează bine orele. Cel mai bine pleci de dimineață, cu prima sau a doua telecabină.

Abonează-te la Newsletter

Prin abonare îți exprimi acordul pentru utilizarea datelor personale. Vom utiliza aceste date pentru a îți transmite articole și știri faine.

Lasă un comentariu mai jos:

4 thoughts on “Drumeție de o zi de la Cota 2000 din Sinaia până la Lacul Bolboci”

  1. Foarte frumoase pozele! Avem o tara superba, cu de toate, din pacate nu stim sa o apreciem cum trebuie. Asteptam si alte poze minunate!

    Reply
  2. Foarte frumos explicat , ca sa nu vii nepregătit . De pe alte site_uri se înțelegea ca de la telecabina sari direct in lac.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.