Dinozaurii din Râșnov | Parc tematic pentru cei mici și cei mari

Ne bucură tare mult apariția parcurilor tematice în țara noastră. Sunt cel puțin două motive pentru care spunem asta: în multe locuri te poți plictisi extrem de repede și trebuie să ai opțiuni – altfel parcă nu rentează drumul/sejurul; în afară deja aceste forme de turism/agrement sunt la ordinea zilei, ba mai mult, sunt adevărate industrii – cu totul in house.

Cert este că parcurile tematice pot deveni rapid un magnet de turiști și de bani pentru beneficiari. Dacă ai o tematică pe măsură (aleasă pe un fundament credibil)  și o investiție bună, atunci succesul este pe jumătate atins. Pentru că vorba se duce, turiștii vin…

intrare-dino-parc
Intrare Dino Parc Râșnov
Ești gata să te întorci în timp?

Dino Parc se află chiar în drumul spre cetatea Râșnov, la câteva minute de urcuș spre ea, pe strada Cetății.

Am spune că cele două obiective sunt un exemplu de susținere reciprocă. Astfel, Cetatea Râșnov și Dino Parc – putem adăuga chiar și micuțul centru  vechi al orașului Râșnov, recent restaurat – reprezintă un mic conglomerat turistic care poate fi bifat într-o singură zi.

So, ești pregătit de o aventură înapoi în timp la Dino Parc?

 • Dacă nu, informează-te aici și poate te răzgândești.
 • Dacă da, atunci poți rezerva online o asemenea experiență (nu mai stai la coadă, intrare separată). Sau te duci direct la fața locului.
harta-dino-parc
Hartă Dino Parc

dino-parc-interior

trenulet-dino
Dino Călători
parc-dinozauri-rasnov
De servit o gustare. În plan îndepărtat

dinozauri-in-tarc

dino-parc-dinozauri

dinozaur-zburator
Ăsta e domnu’ cu ocolul planetei fără oprire

parcul-dinozaurilor-rasnov

dinozaur-la-dino-parc

lumea-dinozaurilor-rasnov
Prin ogradă

dinozauri-parc-tematic

 

8 detalii care definesc Dino Parc în România
 1. 50 dinozauri în mărime naturală (construiți din fibră de sticlă). Rezistă cam 50 de ani. Ca să știi când îți planifici vizita.
 2. Cam 1.5 hectare amenajate în aer liber, în pădure.
 3. Singurul concept de acest fel din România, cel mai mare parc tematic de acest fel din Europa de Sud-Est.
 4. Poți vedea un meteorit unic și real căzut pe teritoriul României (expoziție).
 5. Poți analiza un cuib de ouă adevărate de dinozaur (expoziție). Ce a fost la interior, probabil se află @ Area 51 Get it? 😉
 6. Replica celui mai mare animal zburător din lume, descoperit la Hațeg (sit dinozauri) – Hatzegopteryx Thambema – putea face ocolul planetei în zbor fără nicio pauză la peco
 7. Amenajare spațiu cu magazin suveniruri, cinema 9D (contra-cost), ateliere educative și creative, locuri de joacă, trasee aventură – tiroliană (contra-cost).
 8. Într-un clasament recent, Dino Parc se situează, ca număr de vizitatori, pe locul 3 în județul Brașov, după Castelul Bran (of course!) și Cetatea Râșnov.

despre-dino-parc-rasnov

Ce ar fi fost dacă dinozaurii nu ar fi dispărut?

Poate îți imaginezi scene din celebrul film Jurassic Park…

O luptă apocaliptică între om și T-Rex la ieșirea de la metrou din Piața Victoriei? Pterodactili în loc de vrăbii și porumbei și stegosaurus în loc de câinii maidanezi? Sau poate ceva pașnic, cu niște ierbivori în spațiile verzi ale Bucureștiului (alea care sunt).

Hai, te provocăm la imaginație fără limite! 😊

jurassic-world-romania

dino
DINO
Impresii. Cum a fost printre dinozauri?
 • Pentru că a fost prima experiență de genul, putem spune că a fost fain. Nu îl recomandăm pentru cei care nu sunt interesați deloc de subiect/tematică, dar pentru cei cu copii mici spre mari, chiar reprezintă o opțiune educativă și de petrecere a timpului liber.
 • Exponatele sunt în mărime naturală și unele au efecte sonore – ceea ce e interesant. Plimbarea este foarte plăcută pe timp frumos; iarna – pe frig – cam grăbești pasul. Atenție la terenul alunecos – când plouă, când ninge.
 • O bilă albă pentru plăcuțele informative despre dinozauri – altfel rămâneam la concluzii de genul „woa”, „mamă”, „pfff”, „meh” …
 • Magazinul de suveniruri am spune că e ok (în stilul celor de pe afară). Dacă nu ai copii sau nu ești pasionat de domeniu s-ar putea să îl vizitezi doar în treacăt.

suveniruri-dino-parc

dino-parc-interior

birou-t-rex-rasnov
Like a boss!

oua-dinozaur

 

Și, dacă tot ești aici, ia și drumul cetății istorice, coboară cu funicularul în orașul medieval Râșnov

Probleme/nemulțumiri semnalate de turiști:

 • parcarea în perioadele foarte aglomerate; deh, veșnica problemă…
 • cinema 9D cu video-uri un pic cam scarry pentru unii copii; exemplu
 • prețuri cam mari pentru bilet intrare (28 Lei/adult, 22 Lei/copii >3 ani, gratuit/copii <3 ani ), servicii și produse comercializate la interior; asta e când nu ai concurență – ar trebui făcute niște pachete atractive cu servicii incluse
dordetur-dino-parc
A stat blând…

Maybe next: Geoparcul Dinozaurilor din Țara Hațegului ar putea fi următoarea aventură pe teren. De data asta, ceva mai soft – sau pentru oameni mari! 😊


Lasă un comentariu mai jos:

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.