Ne-am gândit să îți spunem unde să tragi pe dreapta în situații apocaliptice, precum foame și sete! Iată ce restaurante am experimentat în Bușteni:
Restaurant Casa Ancuței
Poate unul dintre cele mai vizitate restaurante din Bușteni, aflat fix pe bulevardul Libertății al stațiunii – pe celebrul drum de tranzit DN1.
Atmosfera: plăcută, ca într-un mini-han. Locurile se ocupă cam repede în orele de vârf/vacanțe/weekend, fiind un restaurant “ochit” imediat de alți înfometați.
Ospitalitate: bună spre foarte bună, nimic special de reproșat.
Ce am servit: tigaie picantă (destul de gustoasă), mămăligă cu brânză, smântână și ou (satisfăcător, însă cam “seacă” și fără vreun element forte – smântâna cel puțin a fost slabă calitativ)
Restaurant Caraiman
Probabil unul dintre cele mai populare restaurante din Bușteni – via Hotel Caraiman, lângă parc/Primărie -, într-o locație rustică, aerisită și cu loc de parcare. Ce poate fi mai fain?
Atmosfera: frumoasă, decor rustic-tradițional. O locație mai mereu frecventată, iar pe timp de vară toată lumea țintește terasa cu vedere la șosea.
Ospitalitate: depinde, mai bună sau mai rea. Am fost de mai multe ori aici* și calitatea ospitalității a depins foarte mult de atitudinea ospătarului. Timpul de așteptare poate fi cam mare, perioada între servirea micului dejun și prânz este neclară/nu se respectă.
Caz concret: ne-am așezat la masă în jurul orei 11 în speranța că servim prânzul. Am comandat de băut, ospătarul menționând că primește comenzi pentru prânz după 12. Zicem, super, sorbim dintr-o cafea, un suc până atunci. S-a făcut ora 12 și ospătarul ne anunță că prânzul se va servi în locație după ora 13. Ne-am ridicat și am plecat. Și nu am fost singurii.
*Ce am servit: cârnați oltenești cu cartofi prăjiți (nimic spectaculos, ne așteptam la niște oltenești mai gustoși), cartofi gratinați + cașcaval pane (mai greu să dai rateu, așadar ok), platou cu diferite cărnuri, dar și cu multe aspecte negative: prea multe zgârciuri, porțiuni de friptură talpă/uitată de master-chef… Din experiențele noastre, “specialitatea bucătarului” – dacă îți surâde – poate fi o alegere gustoasă.
Restaurant – Pizzerie Dor de Munte
Am considerat că poate fi o alternativă la aglomerația pe care o întâlnești câteodată în celelalte restaurante din Bușteni. Plus că, uneori, preferăm să experimentăm și locuri în care chiar nu am mai fost și am zis, hai să vedem!
Atmosfera: ok, fără vreun aspect care să te dea pe spate.
Ospitalitate: bine, nimic special de menționat.
Ce am servit: bulz (ou cam crud, mai precis albușul era nefăcut – per ansamblu, un prepart foarte slab), ceafă de porc (zgârciuri și foarte multă grăsime – cred că a fost una dintre cele mai proaste experiențe cu ceafă de porc!)
Restaurant – Pizzerie Irish House
O alternativă viabilă în materie de servire a mesei în Bușteni, mai ales pentru cei care preferă o pizza alături de o bere (de regulă, au oferta cu bere la halbă gratis). Se află tot pe bulevardul Libertății/DN1, vis-à-vis de centrul comercial/Profi.
Atmosfera: simpatică; vara ni s-a părut sufocant la interior; terasa este ok.
Ospitalitate: bună, comanda vine relativ rapid (în funcție de aglomerație).
Ce am servit: cașcaval pane (destul de bun), ciorbă de legume (foarte ok, cu multe feluri de legume), cârnați cu cartofi prăjiți (din nou, parcă mă așteptam la niște cârnați mai gustoși…), pizza “merge” încercată cu încredere.
Restaurant Colțul cu Flori
Este localizat spre ieșirea din stațiunea Bușteni, în zona numită Valea Albă. O alegere pentru cei care poate nu au chef să meargă spre centru. Nu că ar fi mult, dar na…
Atmosfera: este un fel de bodegă, însă decorată cu flori. Are un view foarte simpatic către Crucea Caraiman și crestele montane. Mini-terasă (la propriu) și câteva locuri în interiorul destul de modest.
Ospitalitate: greoaie, ușor amuzantă, cu destul de multe stângăcii. La un moment dat, ne-a bufnit și râsul, deoarece ne-a luat/servit comanda barmanul, în lipsă de ospătari disponibili – erau tare dezorganizați în tot ce se petrecea (servire, atenție la detalii, curățare mese etc.) și se observa lipsa lor de experiență.
Ce am servit: aripioare picante (gătite chiar bine), frigărui cu cartofi prăjiți (de asemenea, bine preparate). Sincer, nu ne așteptam, după asemenea servire!
Nu încheiem fără să precizăm că…
Este cam dificil să nominalizăm unde mănânci cel mai bine în Bușteni – și nici nu a fost acesta scopul articolului -, pentru că ține de mulți factori, precum preferințele tale în materie de gust sau de ziua mai bună sau mai proastă a bucătarului. Deh, e și el om!
De exemplu, la restaurant Caraiman mereu parcă ai pretenția ca mâncarea să fie cel puțin ok. La Colțul cu Flori nu ne trecea nici prin cap că o să mâncăm chiar așa de bine. Așadar, aparențele pot înșela și aici. Noi am evita restaurant-pizzerie Dor de Munte, dar poate dacă vrei să încerci pizza sau paste ai noroc de surprize… plăcute.
Sperăm să faci o alegeră bună, care să îți potolească foamea și setea.
Nu ezita să ne scrii impresiile tale despre experiența avută.
Poftă bună în Bușteni! 🙂
Restaurant Caraiman nu recomand!Am asteptat doua ore sa vina cineva sa ne ia cineva comanda!Ne am lasat pagubasi si am plecat profund dezamagiti !