Restaurante Sinaia. Unde să mănânci?

Ne-am gândit să îți spunem unde să tragi pe dreapta în situații apocaliptice, precum foame și sete! Iată trei restaurante pe care le-am experimentat în Sinaia:

Restaurant WooD

Restaurantul Wood e poziționat cum nu se poate mai central, lângă Hotel Sinaia și vizavi de parcul Dimitrie Ghica.

Atmosfera: OK, aspect tineresc. Locurile se ocupă repede în orele de vârf/vacanțe/weekend, fiind un restaurant central. Noi am stat la terasă, din păcate la o masă aflată chiar lângă trotuar. La câțiva metri circulă mașinile.

Coronavirus: A fost dezinfectată masa, ne-au dezinfectat și pe mâini. Se păstrează distanța socială între mese, iar personalul a purtat masca corespunzător.

Ospitalitate: bună, personal tânăr și amabil. Servire destul de rapidă.

Ce am servit: am mers pe preparate clasice, cu care de obicei nu trebuie să dai greș. Pizza și sfântul șnițel cu cartofi prăjiți, alături de două limonade. OK, nimic de zis, dar prețurile pe alocuri ni s-au părut un pic cam măricele. De exemplu, cartofi prăjiți (simpli) – 14 lei/200 gr.

Citește și:  Ce să faci, ce ne-a plăcut și ce nu ne-a plăcut prin Sinaia [2020]

Pensiunea Alex – restaurant cu specific unguresc

Ca să ajungi la Restaurant Alex (care aparține de pensiunea cu același nume) ai de mers un pic pe jos, de urcat și descoperit străduțe precum Aleea Școlii. Ne-am încurcat un pic, chiar și cu Google Maps, dar până la urmă a meritat!

Atmosfera: faină, undeva la etaj, cu mobilier din lemn și vedere spre munți. Am găsit locuri fără rezervare, însă depinde și de noroc.

Coronavirus: Există dezinfectant pentru mâini, iar personalul purta mască; ne-a luat numărul de telefon în caz de ceva.

Ospitalitate: bună, personal amabil și cu experiență.

Ce am servit: papricaș de pui și bográcsos (un fel de gulaș, dar preferat altfel – cu chestii la ceaun). Foarte bun, mai ales dacă îți place mâncarea ungurească sau, pur și simplu, vrei să încerci ceva ce nu mănânci în fiecare zi. Ca desert, am mers pe colțunași. E bine de știut că aici poți servi și bere ungurească – Csiki sor, Soproni (asta a fost alegerea noastră), Borsodi etc.

Citește și:  Cazare în Sinaia într-un studio modern cu vedere la natură - Elexus Apartaments

Restaurant L’Avalon

Restaurantul este chiar la bulevardul Carol I, aproape de sensul giratoriu. Pentru noi a fost o alegere rapidă, cât să mâncăm ceva și să pornim la drum.

Atmosfera: nu știm cum a fost aleasă denumirea, dar atmosfera e rustică de-a binelea. Am găsit locuri pe alese, ba chiar ne-am întrebat un pic dacă am făcut sau nu o alegere bună. Între timp au mai sosit meseni 😊.

Coronavirus: nu am văzut dezinfectant, iar pe masă am dat noi cu un șervețel dezinfectant. Personalul purta mască.

Ospitalitate: OK, nu avem nimic de obiectat.

Ce am servit: o ciorbă de văcuță și o supă de găluște. Bune, rele? Așa, undeva la limita decenței.

Pentru a fi siguri că nu ne apucă foamea pe drum, am oprit și la Karoly Kurtoskalacs pentru langoși.

 

Poftă bună în Sinaia! 🙂


Abonează-te la Newsletter

Prin abonare îți exprimi acordul pentru utilizarea datelor personale. Vom utiliza aceste date pentru a îți transmite articole și știri faine.

Lasă un comentariu mai jos:

1 thought on “Restaurante Sinaia. Unde să mănânci?”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.