Locuri și atracții de 1 zi cu plecare din București

Dacă nu ai ce face în weekend sau, și mai bine, ai zile libere în cursul săptămânii, atunci poate locurile vizitate de noi te vor inspira și pe tine să pornești spre ele. Distanța diferă față de București, însă se pot vizita într-o singură zi. Hai să vedem!

1. Parcul Dendrologic Chitila și Pădurea Mogoșoaia-Chitila

Parcul Dendrologic Chitila este situat pe marginea Lacului Chitila. Deși micuț, parcul este cochet, curat și cu o peisagistică modernă. Sperăm că va fi îngrijit în funcție de specificul fiecărui anotimp, încât să valorifice ideea de parc dendrologic.

Apoi te poți plimba pe Promenada Chitila (în afara parcului, pe malul lacului) care te va duce către pădurea Mogoșoaia-Chitila. Pe lângă vilele unora, privește și frumusețea stejarilor seculari, lacului și siluetei pădurii. Îți recomandăm să intri în pădure, până când consideri tu că trebuie să te oprești. Te poți încumeta să ajungi chiar la Mogoșoaia 😛. În mod cert este un areal natural excelent în care te poți plimba pe jos sau cu bicicletele.

Vrem să revenim la vară pentru ceva mai multe activități (poate chiar și o leneveală în hamace), este o zonă cu foarte mult potențial.

  • Nu sunt locuri de parcare amenajate (se parchează pe marginea drumului)

Click pe iconița facebook pentru a vedea toate fotografiile din postare.

2. Muzeul Golești – Muzeul Viticulturii și Pomiculturii

Un domeniu pe care ți-l recomandăm negreșit să-l vizitezi. Noi l-am vizitat toamna, dar cu siguranța are un farmec aparte în orice anotimp.

Conacul Golescu este foarte fain încadrat în peisaj și îl poți vizita în voie la interior. Este mobilat și ai ce vedea. Deși nu există ghidaj inclus, ai parte de prezentare audio și de note informative.

Nu uita să admiri foișorul de intrare sau Poarta lui Tudor Vladimirescu. Se poate urca pentru câteva fotografii de la înălțime. Se pare că Tudor Vladimirescu și-a trăit ultimele zile din viață în tabăra de la Golești.

Atracția de senzație este Muzeul Etnografic în aer liber. Nu ne-a luat mult să cădem de acord că este peste Muzeul Satului din București. Asta pentru că are un aer atât de autentic, încât parcă te aștepți să iasă cineva la tine din casă, în timp ce tu faci poze pe bătătură 😅. Sunt gospodării tradiționale românești din principalele regiuni viticole și pomicole ale țării, dar o să vezi și o primărie, școală sau biserică. E o senzație minunată să te plimbi pe ulițe!

Dacă tot ești aici și iubești poneii și caii, vizitează și hipodromul de la marginea satului.

  • Deschis Luni-Duminică, programul este până la ora 16 (iarna) | 18 (vara).
  • Biletul pentru adulți costă 10 Lei. Alte tarife aici.
  • Sunt câteva locuri de parcare amenajate.

Click pe iconița facebook pentru a vedea toate fotografiile din postare.


Lista o completăm pe măsură ce vizităm și alte locuri. Până atunci… 🙂

salvează articolul, urmărește-ne pe facebook și abonează-te mai jos la newsletter.


Abonează-te la Newsletter

Prin abonare îți exprimi acordul pentru utilizarea datelor personale. Vom utiliza aceste date pentru a îți transmite articole și știri faine.

Lasă un comentariu mai jos:

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.