Artă și tehnologie la Castelul de Apă din Drobeta Turnu-Severin

Am rămas impresionați de expoziția faină de artă și tehnologie de la Castelul de Apă (astăzi Castelul Artelor) care domină pe înălțime orașul Drobeta Turnu-Severin. Și când ne gândim că nu voiam să-l vizităm. Mare greșeală am fi făcut 😮. Aprecieri doamnei de la intrare pentru mica prezentare a obiectivului turistic.

Castelul de Apă, construit din beton armat, în stil medieval, alimenta întregul oraș cu apă. Funcția de utilitate publică a fost înlocuită în prezent cu una culturală, după ce a fost reabilitat cu fonduri europene. Astăzi este punct de informare turistică, punct de belvedere, găzduiește expoziții și galerii de artă.

Artivive. Surpriza de la etajul 3

Cea mai impresionantă expoziție o găsești la etajul 3: Ada Kaleh. Patrimoniul uitat din fotografii”. Fosta insulă turcească, scufundată odată cu pornirea hidrocentralei Porțile de Fier I, prinde viață grație tehnologiei. Descarcă aplicația Artivive, scanează fotografiile laminate din borcănașele umplute cu apă și o să rămâi surprins! 😊 Știm, poate o să zici “aaa, nu am chef să instalez asta”, însă pariem că o să-ți placă. Uite ce înseamnă artă și tehnologie la un loc.

 

Belvedere la Dunăre  

Castelul de Apă sau Castelul Artelor are 27 m înălțime și este cea mai înaltă construcție din Drobeta Turnu-Severin. La ultimul nivel se poate urca pe cele 400 de trepte sau cu ajutorul unui lift. Sus, te vei delecta cu o panoramă urbană faină! Nu știm cum să zicem, dar ai fost degeaba în Drobeta dacă nu ai făcut asta. O să vezi că merită urcarea 😊.


Abonează-te la Newsletter

Prin abonare îți exprimi acordul pentru utilizarea datelor personale. Vom utiliza aceste date pentru a îți transmite articole și știri faine.

Lasă un comentariu mai jos:

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.