Unde să mănânci în Limenas și Theologos din Thassos

Când e vorba de mâncare, sărim rapid peste orice intro! 😀 Uite ce taverne am experimentat (toate prețurile menționate sunt orientative) în stațiunea Limenas și satul Theologos din insula grecească Thassos:

Taverna Stratos

Grecul Stratos (vara în Thassos, iarna în Salonic) face tot posibilul să te primească frumos și să îți fie de folos. Mâncarea este decentă, fără ceva deosebit. Noi am servit halloumi și feta la grătar, dovlecei la grătar cu sos tzatziki + ouzo/frappe și am plătit 23€. Am stins cu Mythos și Ouzo – din partea casei! Ai acces și la peticul lui de plajă privată. Merită încercat.

Taverna Tavernaki

Foarte bună mâncarea servită, fapt pentru care am bifat de două ori această tavernă situată mai departe de agitația zonei de port. Așezată printre străduțe, te întâmpină cu ospătari cumsecade și atmosferă plăcută. Aici am mâncat gyros de pui la farfurie, pork steak, souvlaki de pui, hamsii, exohico (pui cu pesto, ciuperci și brânză feta). Toate felurile de mâncare cu carne au ca garnitură cartofi prăjiți și orez. Ne-au cinstit și cu ouzo și pepene + struguri din partea casei la final. Nota de plată arăta vreo 25€ (la ambele vizite). Recomandăm cu siguranță!

taverna-tavernaki-limenas

Taverna Thassian Doukas

Aici găsești gălăgie și “chemare” cam de la începutul serii. Până la urmă ne-am lăsat și noi ademeniți. E destul de aglomerată, ospătari agitați. Se mănâncă însă destul de bine: pește, fructe de mare, brânzeturi. Noi am servit gavros (un fel de hamsii prăjite), pui curry, buiurdi (mix de brânzeturi la cuptor cu roșii – mamă, mamă!!) și am plătit în jur de 15€. Se vorbește un pic și românește. Per total, recomandăm.

taverna-thassian-doukas-limenas

Taverna Simi

Este foarte plăcută, am fost invitați la “etaj”. Porții mari, mâncare gustoasă, atmosfera foarte plăcută. Aici am servit pește ala Simi (cu roșii și rozmarin), pui ala Simi (cu smântână, ciuperci și coniac), musaca și vită stifado (la cuptor, cu legume). Vinuri alb și roze foarte bune. Totul la aproximativ 45€. Recomandăm cu siguranță! Fun fact: proprietarul tocmai se întorsese de la Therme București (cu soția româncă).

taverna-simi-limenas

Beach Bar Island (pe plajă)

Priveliștea este super faină, însă mâncarea lasă de dorit. Dacă vrei doar să bei ceva, este o opțiune bună la lăsatul serii, lângă plajă și mare. Noi am plătit vreo 25€ pentru crochete de brânză, inele de ceapă, salată Caesar și souvlaki de pui (ars). Nu recomandăm.

bar-island-beach-limenas

Unde să mănânci cel mai bun gyros din Limenas

Cel mai bun gyros în Limenas l-am mâncat la… ΟΦΑΡΟΣ. Un local micuț, situat în zona portului vechi, în regim self-service, cu câteva mese afară. Reper: lângă un magazin de suveniruri, aflat pe colț de stradă. Am mâncat aici de vreo… 4-5 ori. Gyros cu gust, bine preparat, cu cantități de ingrediente echilibrate. Deși deloc arătos, o afacere de familie clasică, locul îți liniștește pofta de un gyros foarte bun la 3€.

Mănâncă la taverna Iatrou din satul Theologos

Pentru iubitorii de carne de miel/capră la proțap, Theologos este foarte apreciat! Recomandăm taverna Iatrou, cu mâncare foarte OK și o priveliște frumoasă asupra zonei. Taverna, cu tradiție în zonă, se bucură de o mare apreciere în rândul turiștilor!

Poate ai norocul să dai de Pavlos, cel mai popular ospătar, care o să te întâmpine cu zâmbete și recomandări bune. Noi am mers pe ceva clasic, adică frigărui și mici grecești + ceva dulce din partea casei! (am aflat ulterior că este un fel de halva grecească). Am plătit până în 30€, incluzând și câte o băutură. O bere Fix merge de minune!

 

Poftă bună în Thassos! 😀


 

Lasă un comentariu mai jos:

1 thought on “Unde să mănânci în Limenas și Theologos din Thassos”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.