În sfârșit, am găsit și noi Vulcanii Noroioși! 😊

Ne-am amintit că acum câțiva ani, aflați prin județul Buzău, am zis să mergem și noi la Vulcanii Noroioși. Doar că nu știm cu ce am greșit sau pe unde am luat-o pentru că efectiv ne-am rătăcit pe un drum foarte prost și fără indicatoare.

De data asta, în 2020, lucrurile au stat complet diferit. 😊 Am urmat traseul București – Urziceni – Buzău, apoi DN10 – Sătuc – Berca. Sunt indicatoare, dar drumul lasă de dorit. Fâșii de asfalt, gropi, pietriș. Merge parcurs cu orice fel de mașină, conducând totuși mai domol. La un moment dat drumul se bifurcă, înainte sunt Pâclele Mici (drum cu plăci din beton), iar la stânga ajungi la Pâclele Mari (drum “asfaltat”, dar cu multe gropi).

Vulcanii Noroioși – Pâclele Mici

Prima oară am fost la Pâclele Mici. Nu o să mergi mult pe acel drum din beton, iar undeva pe dreapta vei găsi o proprietate privată cu locuri de parcare (costă 3 Lei), zonă de camping, toaletă, magazin, dar și un mic restaurant. Parcarea o plătești la magazin, apoi domnul de acolo te va îndruma spre Aleea Vulcanilor (de altfel se poate observa foarte ușor).

Pe Aleea Vulcanilor începi practic o mini-drumeție. Este plăcută, mai ales dacă adie vântul. Recomandăm însă pălărie/șapcă, loțiune de soare, ochelari de soare, apă. Nu prea ai unde să te ascunzi de razele soarelui. Am observat că mulți se mai sperie de urcuș. E ușurel, asta dacă nu cumva ai pantofi cu toc. 😊

La intrare în arealul Pâclelor Mici trebuie să plătești 4 Lei (taxă intrare adulți).

Cum să nu-ți exprimi dragostea…

Vulcanii Noroioși – Pâclele Mari

La întoarcere am mers și la Pâclele Mari. Aici o să găsești parcare cu plată (undeva la stânga), dar și o parcare gratuită (mai înainte). Găsești de asemenea un mic restaurant (ciorbe, grătar) și, bineînțeles, niște toalete.

Spre deosebire de Pâclele Mici, nu trebuie să mergi mult pe jos pentru a intra în spațiul amenajat vulcanilor noroioși. Și aici trebuie să plătești 4 Lei (taxă intrare adulți). De asemenea, recomandăm pălărie/șapcă, loțiune de soare, ochelari de soare, apă.

Impresiile și recomandările noastre

Ne-a plăcut mai mult la Pâclele Mici, asta datorită peisajului vulcanic mai atractiv (zici că ești pe Lună sau undeva în deșert), cu toate că activitatea pâclelor este mai redusă. În plus, priveliștea este mai cuprinzătoare. Tot aici, înainte să intri pe Aleea Vulcanilor, poți mânca în liniște un sandviș la măsuțele amenajate pentru asta.

Este adevărat că la Pâclele Mari vulcanul central (cam singurul de altfel) e interesant și, totodată, mai vorbăreț 😊. Aici sunt faine acele dune/canioane pe care te poți aventura cu atenție, desigur. În plus, ai ceva mai multe informații datorită unor panouri montate în acest sens.

Am rămas plăcut surprinși să vedem foarte puține gunoaie. Supravegheați copiii și respectați regulile afișate înainte de intrarea în areal – tentațiile sunt mari! Amenajările de la Vulcanii Noroioși sunt absolut necesare, fiind rezervație naturală, botanică și geologică. Taxa de intrare poate ar trebui gândită ca bilet unic pentru ambele areale – gen 6 Lei (în loc de 8 Lei).

O dată în viață chiar merită să vizitezi acești Vulcani Noroioși de la Berca, fiind o ieșire numai bună pentru weekend. Recomandăm, dacă tot ajungi aici, să-i vizitezi și pe cei mici, și pe cei mari!


Abonează-te la Newsletter

Prin abonare îți exprimi acordul pentru utilizarea datelor personale. Vom utiliza aceste date pentru a îți transmite articole și știri faine.


Lasă un comentariu mai jos:

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.