Știri din turism: românii și vacanțele, zboară responsabil, unde să nu te așezi în Roma

Se pare că românii așteaptă concediul de vară pentru cu totul alte activități. Spre deosebire de alți europeni, pentru care vacanța de vară înseamnă călătorii, noi stăm cel mai prost la asta în cadrul Uniunii Europene. Un studiu Eurostat ne clasează pe locul 1 la faptul că nu ne permitem (financiar vorbind) o vacanță de o săptămână. În cifre mai exacte, 58.9% dintre români nu-și permit o astfel de activitate. Trist, nu? Știre aici.


Chiar este nevoie să rezervi un zbor? Asta ne întreabă KLM Royal Dutch Airlines, cea mai veche companie aeriană din lume – 100 de ani de la înființare, care a lansat o campanie super interesantă denumită “Fly Responsibly”. Totul în contextul în care aviația civilă emite tone de dioxid de carbon. Uite video-ul aici.


Să știi că poliția turistică din Roma interzice să te așezi pe treptele din Piazza di Spagna, în inima centrului istoric al capitalei Italiei. Așadar, nu te mai poți așeza pentru un pic de odihnă, o gustare etc. Decizia este luată de autorități pentru a proteja și conserva treptele de vandalism, degradare, gunoaie. În plus, dacă tot nu e de înțeles, Piazza di Spagna este un loc aflat sub patrimoniul UNESCO.


 

Scrie un comentariu

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.