Știri din turism: România vs. Bulgaria, Sri Lanka, criză

O nouă repriză între România și Bulgaria. Deși deținem mai multe atracții turistice, implicit un potențial turistic mai mare, bulgarii aduc (în continuare) mai mulți turiști. De ce? Calitatea serviciilor face diferența, respectiv un cost mai bun raportat la aceste servicii. Simplu și adevărat!


Până nu demult Sri Lanka era pe un trend turistic interesant, fiind o opțiune exotică deosebită. Ei bine, după atentatele de aici, tocmai turismul va fi cel mai rău afectat. Și uite așa mai “dispare”, pentru moment, o destinație turistică. Își va reveni, dar va mai dura până când imaginile atentatelor vor fi înlocuite, din nou, de imaginile cu frumusețea plajelor și naturii.


Ne confruntăm cu o criză de personal în turism/horeca. Sunt multe motive pentru care foarte puțini se mai îndreaptă către industria asta: salariile mici, volumul de muncă, caracterul sezonier. În plus, parcă e mai cool să fii influencer sau să faci video pe youtube, decât să speli farfuri, să servești la masă sau să cari bagajele altora. În lipsă de strategie, de școli de turism, ospitalitatea va avea mult de suferit, iar aducerea de străini pe aceste poziții nu e cea mai sănătoasă soluție pe termen lung.


Scrie un comentariu

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.